Aktywne Wpisy

splinter96 +98
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +18
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

Post śledczy - tutaj próbujemy ustalić chronologię ew. wydarzeń.
Dołączajcie zdjęcia/screeny (według punktów), a ja będę na bieżąco edytował/uzupełniał/poprawiał.
Ważne! Poniższy timeline jest odzwierciedleniem bieżącej wiedzy nas wszystkich, zaangażowanych we wsparcie rozwikłania zagadki śmierci Magdy, na podstawie dostępnych źródeł w internecie.
Nie można traktować tej listy jako oficjalnej i z pewnością zgodnej z prawdą, choć do tego dążymy.
--------------------------25.04.2017 r., WTOREK--------------------------
1A. 16:05 - Markus wystawia ogłoszenie sprzedaży biletów przynajmniej na dwóch swoich kontach fb
1B. 20:25 - wylot z Katowic (KTW); Magdę do Katowic odwozi Markus, możliwe że też ze Złotym
--------------------------26.04.2017 r., ŚRODA--------------------------
2A. 00:50 - przylot do Marsa Alam (RMF)
2B. 02:45-03:30 - wtedy powinien się odbyć checkin w hotelu The Three Corners Equinox Beach Resort
2D. ok. 03:00, zaraz po zameldowaniu? - telefon do Markusa ("ktoś chodzi po moim pokoju")
2E.? telefon/dziwne smsy i mmsy do Marcusa, który podobno dopiero dalej przekazuje je siostrze ("kiedy będziecie? czekam w pokoju"),
2Y. telefon do znajomych i Markusa ("przylećcie po mnie jak najszybciej i zabierzcie z Egiptu")
2Z. powiadomiona Ambasada RP w Kairze nie reaguje
2F.? dzień - Złoty wyjeżdża do Pragi (do weryfikacji)
--------------------------27.04.2017 r., CZWARTEK--------------------------
3A.? dzień - obsługa hotelu proponuje Magdzie kontakt z lekarzem, ale ta odmawia; powiadomione biuro podróży skraca pobyt do soboty
--------------------------28.04.2017 r., PIĄTEK--------------------------
4B.? rano - Magda znaleziona w progu swojego pokoju (film i zdjęcie w szlafroku)
4D. 14:51 - 15:19 - film ze szpitala w Port Ghalib (5 km od lotniska) : Magda jest spokojna, rozmawia przez telefon (z kim?) i sama swobodnie idzie
--------------------------29.04.2017 r., SOBOTA--------------------------
5W. ok. 14:00-15:00 - planowany odlot do Polski, Magda dociera na lotnisko, ale już nie na pokład samolotu, świadkowie widzą ją w towarzystwie czterech mężczyzn
5Y. ok. 16:00-17:30 - rozmowa wideo z Markusem (nie mogła być później, bo zachód tego dnia był o 18:11), Magda jest już roztrzęsiona, dzwoni obecny w Pradze Złoty
5A. 18:58 - ponownie film ze szpitala w Port Ghalib: Magda wjeżdża na wózku
5AA. 22:28 - Złoty oznacza się wraz ze zdjęciem na fb: "w: Prague Airport" (jest akurat 3h przed wylotem)
5B. 23:49 - film ze szpitala j.w.: przepychanki na korytarzu A
--------------------------30.04.2017 r., NIEDZIELA--------------------------
6A. 00:11 - film ze szpitala j.w.: bójka na korytarzu B
6AA. 01:30 - przypuszczalnie Złoty wylatuje z Pragi (PRG) do Marsa Alam (RMF)
6B. ok. 02:40 - Magda prawdopodobnie skacze z okna
6C. 02:46 - film ze szpitala j.w.: Magda z zawiniętą nogą, bez przykrycia i pasów wieziona w pośpiechu wgłąb szpitala (bezpośrednio wypadku)
6D. 04:55 - film ze szpitala j.w.: Magda przypięta pasami i przykryta prześcieradłem wieziona na łóżku
6E. 04:57 - film ze szpitala j.w.: łóżko z Magdą wnoszone do karetki, Magda jedzie do szpitala Red Sea w Hurghadzie, 220 km, min. 3h drogi)
6F. ok. 06:00 - domniemany Maciek, a przypuszczalnie Złoty ląduje w Marsa Alam
6G. "wczesny ranek" - według dostępnego raportu medycznego wtedy Magda została przywieziona do szpitala Red Sea w Hurghadzie (w rzeczywistości powinna to być godzina nie wcześniejsza, niż ok. 08:00-08:30)
6H. 17:30 - według dostępnego raportu medycznego wtedy nastąpił zgon Magdy
6I. 23:29 - Złoty dodaje wpis kondolencyjny na swoim profilu fb, który później usuwa
+ w lewym górnym rogu filmów z kamer znajdują się zielone napisy - prawdopodobnie oznaczenia umiejscowienia szpitalnych kamer; czy ktoś może je przetłumaczyć?
#magdalenazuk #magdazuk #csiwykop
https://1drv.ms/f/s!Au4sF3NAjiUFhIt3MJEQqGQWcO6YLQ
Polecam też przeczytać ten wątek.Temat lotniska, niedoszłego lotu i rekonstrukcja zdarzeń.
https://www.wykop.pl/wpis/23965203/wszystkie-osie-czasu-wydazen-ktore-widzialem-maja-/
@Unreal6277: mozna by dodac info ze ta rozmowa dziala sie przed hotelem Resta Grand Resort
Komentarz usunięty przez autora
--------------------------29.04.2017 r., SOBOTA--------------------------
Wylot miałby wcześnie rano 6:50
--------------------------28.04.2017 r., PIĄTEK--------------------------
4B.? rano - Magda znaleziona w progu swojego pokoju (film i zdjęcie w szlafroku)
4D. 14:51 - 15:19 - film ze szpitala w Port Ghalib (5 km od lotniska) : Magda jest spokojna, rozmawia przez telefon (z kim?) i sama swobodnie idzie
15:16 Po skończonym telefonie idzie do lekarza? http://tv.se.pl/wiadomosci/smierc-polki-w-egipcie-nowe-nagranie-ze-szpitala,26221/
15:36 Magda znowu rozmawia przez tel.Z kim? Gdzieś słyszałem,że nie chciała się zbadać czy coś? Potrzebne źródło.
https://www.wykop.pl/wpis/23982135/bardzo-ogolne-tldr-bez-teorii-i-hipotez-same-fakty/