Wpis z mikrobloga

https://www.youtube.com/watch?v=G4OozdprIFc&list=PL9zpWiBUWhJRHhi8sgkvTa33IWEndkTsG&index=3

Mógłby mi to ktośtrochę streścić bo nie jestem pewien czy wszystko do końca zrozumiałem (gość sobie śmieszkuje i jest chyba nativem więc ciężko się połapać przynajmniej dla mnie do końca XD).

Chodzi o to, żeby brać modifiery na interest per annum, a jak zdobywamy coraz więcej ziemii to zmieniamy strukture długu w ten sposób, że bierzemy 1 loan i opłacamy nim 2-3 z początku gry, aż zmniejszy nam się ilość dlugu? a samo to w sobie jest tak brokenm że możemy wziąć 50 długów na zbudowanie manufaktur i wszystkich budynków jakie istnieją tylko po to, żeby potem je spłacić i za pół darmo i wyjść jeszcze na plus?

#eu4
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Xoltron: Mniej więcej tak. Im więcej masz modyfikatorów do interest per annum, tym każdy kolejny daje potężniejsze efekty. Przy czterech (do zrobienia katolikami i hindusami) takich modyfikatorach raty pożyczek są tak małe, że w zasadzie nie sposób zbankrutować. Musiałbyś wziąć pewnie ponad 600. Z czterema modyfikatorami za te 600 pożyczek będziesz miał takie odsetki, jak przy kilku pożyczkach bez modyfikatorów. Czyli na tyle mało, że faktycznie opłaca się brać pożyczki
bezczelny_klamca - @Xoltron: Mniej więcej tak. Im więcej masz modyfikatorów do intere...
  • Odpowiedz
@Xoltron: florry jest holendrem. Prawdopodobnie najlepszym graczem w eu4 w tej chwili - a na pewmo wxisla czolowka.

Mowa tu o naprawde hardkorowych bajerach - normalny gracz niech gra probujac sie nie zadluzac bo niestety ma to - jak w zyciu tylko negatywne konsekwencje.

To co jest w filmiku ja bym okreslil jako wyzszy poziom. Warto obejrzec- warto miec swiadomosc. Koniecznosc zbankrutowania jest przykra i nalezy tego unikac jak ognia.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: Rozumiem to, ale jeżeli achievmenty z zakładki hard na wiki są dla mnie za proste, a very hard za trudne to trzeba jakoś poszerzyć horyzonty żeby powalczyć z tymi trudniejszymi. Bez zrozumienia dokładnie tej metody gra takim Bizancjum chyba byłaby bardzo ciężka.
  • Odpowiedz