Aktywne Wpisy
WykopX +1206
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
Jestem w uk od 3 lat, bardzo chwalę sobie ten kraj #niepopularnaopinia, bo zaczynając od zera, teraz pracuje w zawodzie jako inżynier.. Zawsze byłam ambitna, nigdy nie nastawiałam się na życie na benefitach, ale nadszedł czas, gdy powoli myślę o zajściu w ciążę.
Co państwo może mi zaoferować jako zatrudnioną na full etat? Prawie nic, bo przez pierwsze 6tygodni co prawda dostanę 90%wypłaty, jednak później jest to tylko niecałe £140\tyg czyli mniej więcej tyle co moj czynsz. K---a to jest mniej niż najniższa krajowa, a tej już dawno nie zarabiam.
Człowiek stara się latami o dobrą posadę, o wyższą wypłatę, a później musi decydować - kariera czy dziecko.
Nie wspominając o tym, że żłobek do 3 roku życia dziecka to koszt około £800/m, więc o dwójce dzieci można pomarzyć..
Taki rozwinięty kraj a takie prawo. Brak słów.
#uk #anglia #gorzkiezale #macierzynstwo #emigracja
@piwniczak: sory kumplu, ale nie. Moze w IT. Np dla pielegniarek jedynie (i az) NHS oferuje lepszy macierzynski ale tez pod wieloma warunkami. Praktycznie zaden dom opieki nie daje pielegniarkom (ani opiekunkom) nic ponad to co gwarantuje prawo.
@Calverleyy: Powiedz z czystym sercem ze w ciaze chcesz zajsc tylko z mysla o dobru spoleczenstwa, a nie o sobie.
Regulacje sa faktycznie zalezne od firmy ale tak naprawde wiekszosc ma podobne zasady do tych co podalem. (Przynajmniej tu na polnocy)
@piwniczak: chodzi Ci ze w przedszkolu? Nie powiedzialbym, ze 10 czy 15% (rzadkosc) to duzo...
Z tego co się orientuję, zniżki na drugie dziecko nie ma. Masz kilka godzin za free w żłobku dopiero przy trzecim dziecku.
@dob3k: ale to właśnie planuje zrobić. Pamiętaj jednak, że są sytuacje w których ciąża jest zagrożona.
@rfeliga: też jestem przygotowana finansowo. W dalszym ciągu nie podoba mi się pomaganie
https://www.gov.uk/childcare-calculator
@kwiatosz: Dlatego państwo powinno tak edukować społeczeństwo, żeby ono wiedziało, że musi polegać na sobie, być zapobiegliwe, przezorne i pracowite, bo państwo nie jest Świętym Mikołajem rozdającym pieniądze pod choinką.