Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +56
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
To jest ten czas! Postanowiłem już, zmieniam system w domu z windowsa na linuxa. Jako typowy #programista15k mam nadzieje, że nie będę żałował. Wybrałem Minta ale zastanawiam się co mirki o tym myślą i czego na co dzień używają w domu. W gry nie gram prawie wcale, poza falami cs'a raz na kilka miesięcy.
#linux #windows #programowanie #programista15k
@allthethings: W domu używam Win7, linuks jako "desktop" to pomyłka. To trochę tak, jakbyś jeździł do pracy i po zakupy terenowką z prawdziwego zdarzenia - niby jest super, bo wjedzie wszędzie i zawieszenie możesz sobie dostroić, ale będzie ciężko z parkowaniem, dużo pali i mało komfortowa.
Działam teraz na win7 i generalnie jestem zadowolony ale muszę zrobić format a nie mam już klucza więc wolę darmowego linuxa zamiast jechać na piracie albo wydawać kilka stów za win10.
@allthethings: Nie, bo "palenie" to jest koszt, a kosztem na linuksie jest masa zmarnowanego czasu na szukanie/robienie fixów.
@ImToNy: idź Pan! ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Od zawsze używałem na KDE Ykuake pod klawiszem F12, teraz mam ConEmu pod F12 ktore
do sshfs jest winsshfs https://igikorn.com/sshfs-windows-10/
używam na HDMI sticku z w10 (linux nie wejdzie bo dzika karta broadcoma i publika ani ja nie ogarnia) i całkiem spoko trzyma połączenie. O ile dobrze Cię zrozumiałem.