Wpis z mikrobloga

• 1586
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 192
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SpaceMonkey znam czterdziestolatków, którzy mieli beztroskie dzieciństwo i nie zamieniłabym się z nimi,bo tak jak w przedszkolu mamusia prowadziła za rączkę, tak teraz mając po 40 lat nie zmienia się nic a wręcz uważam , ż to są ludzie nieprzystosowani do samodzielnego życia i nie wiem co sie stanie jak zabraknie im rodziców.
  • Odpowiedz
  • 0
@Coolek

Czujesz dume z tego, ze twoi rodzice byli niezaradni

Jeśli ktoś nie ma pieniędzy i decyduje się na sprzedaż kwiatów z ogródka, to to jest właśnie definicja zaradności...

Nie porównuj proszę tego do obecnych czasów, dziś jest inaczej, ale nie zawsze bezrobocie wynosiło 8% i w wielu małych miastach i na wsiach pracy po prostu nie było, nawet na 8h, a co dopiero 16.
  • Odpowiedz
@lijka: Mam skrajne odczucia w stosunku do tego co tutaj przedstawiasz. Z jednej strony fajnie, że będąc tak małą osobą pomagałaś rodzicom, ale takiego stanu rzeczy nie powinno się gloryfikować ani też brać jako przykład. Dzieciom nie powinno zabraniać się pomagać rodzicom, ale to nie oznacza, że jest to zdrowa sytuacja, bo w tak młodym wieku nie powinno się naprawiać błędów rodziców. Według mnie właśnie mianem błędu trzeba to określić.
  • Odpowiedz
@defyer: No, zwlaszcza goniac do tego male dziecko xD
Pamietam doskonale te czasy, w dodatku na codzien spotykam sie z ludzmi, ktorzy wtedy dorobili sie wielkiego majatku.
Jedyne co wtedy trzeba bylo miec to checi do ciezkiej pracy i chec do wziecia na siebie odrobiny ryzyka.

Prawda jest taka, ze wystarczylo z---------c. Mialem przyklad na codzien takich ludzi, moich rodzicow, ktorzy to pierwsi do narzekania jak to ich zycie skrzywdzilo,
  • Odpowiedz
@lijka: CHRUM JA ŻYŁAM W BIEDZIE WIĘC KAŻDY MUSI KWIIK
CHRUM ZA MOICH CZASÓW TO BYŁO BIEDA A NIE CHRUM
KWIIK PRZEWRACA SIĘ OD ŻYCIA W DOBROBYCIE KWIK
CHRUM ŻEBY ICH GŁÓD PRZETRZEPAŁ A NIE
  • Odpowiedz
Przeżycia gdy jest się młodym bardzo kształtują człowieka

@lijka: no zajebiście mnie ukształtowało to, że w młodości miałem za małe i stare ubrania, nie miałem wspólnych tematów do rozmów z rówieśnikami, nawet nie miałem ochoty z nimi przebywać, bo po co, żeby się ze mnie śmiali? xD

I zajebiście mnie ukształtowało to, że zamiast iść na studia musiałem iść tyrać fizycznie i teraz ledwo mogę chodzić.

Typowe mądrości roztropnej nastolatki.
  • Odpowiedz
  • 0
@Coolek no chyba jednak nie goniąc, skoro robiła to przez godzinę dziennie.

Faktycznie był w Polsce taki czas, że na wszystkim dało się wzbogacić. Ale poczytaj np. o kryzysie w Nowej Soli w 2008

Nie chcę jakoś szczególnie tu wchodzić w dyskusję, bo ani ty ani ja za mało wiemy o rodzicach op, ale nie oceniaj tak pochopnie.
  • Odpowiedz
@tajegus: hehehe jakoś to mnie nie pociesza patrząc na swoje dzieciństwo( ) Wolałbym mieć więcej luzu i beztroskie. Inne dzieciaki biegały po dworze a ja kminiłem co na obiad zrobić. Mama zostawiała mi kasę a ja musiałem zrobić zakupy, obiad dla wszystkich i posprzątać. Na swoje dobre przyjemności zarobić a na większe nie miałem co liczyć bo najzwyczajniej nie było pieniędzy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@etherevm czy Ty jesteś normalny? Gdzie napisałam, że każdy musi żyć w biedzie? Gdzie napisałam, że za moich czasów była bieda? Nie napisałam, że od dobrobytu się przewraca tylko od tego, że wszystko ma się na skinienie palca, takie wychowanie nie jest dobre. Gdzie pisałam, żeby kogoś głód przetrzepal?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@sal3m nie Ty idioto, skręca mnie od tego, że wiele rodziców, żeby mieć spokój od dzieci to kupuje im tylko to co chcą. Co miesiąc nowa zabawka, żeby tylko mieć spokój od dziecka, a za takie teksty powinieneś wyłapać klapsa w dziąslo
  • Odpowiedz