Wpis z mikrobloga

• 2229
Mirko Pomocy!

Mieliśmy wypadek. Jesteśmy w Gottingen tj 50km od Kassle.
Auto rozwalone. Kierowca wraca do Polski. Ja muszę dostać się do Londynu. Pasażerka do Antwerpii. Mam tylko internet z hotspotu reala. Plasuje w gorące bo serio jestem w dupie. #niemcy #emigracja #uk #holandia #belgia #mirkopomoc #blablacar
Rezonator - Mirko Pomocy!

Mieliśmy wypadek. Jesteśmy w Gottingen tj 50km od Kassle. ...

źródło: comment_H3hM3RUfwYcGCT9FABjj5X7LsNAf0hiH.jpg

Pobierz
  • 239
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rezonator @gr4p3 nie wiem jak się ugadaliście, ale moja mama i ciocią są aktualnie w Giessen. Mój kuzyn chyba mieszka w Kassel (tego próbuje się dowiedzieć). Może by się udało chociaż cię przerzucić do miasta Kassel albo Frankfurt. Napiszcie proszę jak się ugadaliście ze sobą, bo nie wiem czy to jeszcze w ogóle potrzebne.

No i łapać stopa w Niemczech nie jest łatwo - stoisz na wylotach ze stacji benzynowych.
  • Odpowiedz
@chilling: ja mieszkam niedaleko antwerpii, powiedziałem ze mogę wyjechać koło 14 to będę jakoś na 17-18 w Niemczech Koło 14 mamy sie zadzwonić.
  • Odpowiedz
@skitteles @Firel: @golomb13:

zgłaszaj zglaszaj. Kto jest wieśniakiem? Ty!

Nie dość że p---a w świecie to i tutaj jesteś za słaby w uszach tylko musisz się zalic moderacji. xD

Co tam? Zamknęli Ci magazyny że masz wolne czy dopiero na nockę idziesz?

Typowa Polka (dobra dusza) na emigracji. Co za #rakcontent xd
  • Odpowiedz
  • 7
@chilling mam neta. Jedzie po nas ziomek z Belgii. Dojadę do Antwerpii. Dziewczyna tam zostaje a ja muszę dostać się do Londynu. Do Kassel mile widziany transport. Większego miast. Euro bym sobie kupił.

@gr4p3 też wolam.
  • Odpowiedz
@Rezonator: Rozumiem, że sytuacja jest jaka jest i próbujecie ogarnąć wyjazd z tamtego miejsca ale zwróć uwagę na ból głowy współpasażerki. W czasie wypadku mogło dojść do krwawienia o którym może nawet nie mieć pojęcia, dlatego dobrze byłoby aby zobaczyła lekarza jak najszybciej i upewniła się, że wszystko jest w porządku :). Niestety zignorowanie objawów i badań po takim wypadku może nieść bardzo poważne konsekwencje zdrowotne.
  • Odpowiedz
@kyloe: bardzo latwo. Zmeczenie, znuzenie + nocna pora. A zjechanie na parking celem przespania sie nie zawsze pomaga.
Jednak nieodpowiedzialne jest zle przygotowanie do jazdy noca, np. zmeczony po normalnym dniu pracy.
  • Odpowiedz
  • 3
@Rezonator Sprawdź Flixbus.com. To niskobudżetowy przewoźnik ala Polski Bus kursujący m.in. między Londynem, Holandią oraz wieloma miastami w Niemczech. Bilety nie są drogie a w cenie jest przeprawa przez Kanał La Manche.
  • Odpowiedz
@golomb13 zgłaszaj zglaszaj. Kto jest wieśniakiem? Ty!

Nie dość że p---a w świecie to i tutaj jesteś za słaby w uszach tylko musisz się zalic moderacji. xD

Co tam? Zamknęli Ci magazyny że masz wolne czy dopiero na nockę idziesz?

@skitteles: RÓŻOWY WŚCIEKŁY W C--J AGRESYWNY
  • Odpowiedz
@Rezonator:
Kiedyś jechałem po pracy i małych zakupach do Polski (wstałem o 7, wyjazd około 19) w Polsce musiałem być przed 8 rano., trasa około 1200km. Chyba najcięższa podróż w moim życiu. Od 19 do 23-24 jechało się w miarę jako tako szczególnie przez Niemcy 180-200km/h, ale tak około 1-2 w nocy mimo, iż oczy miałem otwarte to obraz się zatrzymywał, aż sam się po twarzy biłem. Co 30-40 min
  • Odpowiedz
@Rezonator: a jak nie to jak wyżej radzą flixbus.com

Swoją drogą co za pomysł jechac do Londynu samochodem zamiast wskoczyć w samolot i w 2h byc na miejscu? Drożej napewno nie wyjdzie.
  • Odpowiedz