Wpis z mikrobloga

Ostatni raz zamówiłem cokolwiek Inpostem. Po prostu nie mogę z tego co się właśnie stało. W poniedziałek zamówiłem sobie paczkę w pewnym sklepie, zapłaciłem, wszystko spoko (wiedziałem, że są święta, ale, że zapłaciłem od razu, to myślałem o wysyłce we wtorek z dostawą na środę). No i fajnie, we wtorek wyjechało z Wrocka, w środę rano było w oddziale Inpost Opole. Sobie myślę, będę miał w środę.
Nie miałem.
W czwartek rano sprawdziłem status - paczka jest #!$%@? w LESZNIE. 200 km stąd. Jak, dlaczego, co się stało X-D Nie do końca ogarnąłem. Dziś paczka jest w Częstochowie i podobno ma być do paczkomatu dowieziona.

W międzyczasie zamówiłem coś w innym sklepie, wybrałem zwykłego kuriera, zamówiłem i opłaciłem we wtorek, w środę wysyłka, w czwartek było u mnie.

Inposrt, ja się nie dziwię, że zdychacie X-D W załłączniku trasa, którą pokonała moja paczka.
#gorzkiezale #coolstory
Vasek - Ostatni raz zamówiłem cokolwiek Inpostem. Po prostu nie mogę z tego co się wł...

źródło: comment_c5qkCx7rkKjCQAbVLDTHzRyzeHB2Dv7I.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vasek: Ja zamówiłem w nocy z poniedziałku na wtorek. Sklep jeszcze nie wysłał, bo handluje wirtualnym towarem. Będę mieć najwcześniej w połowie przyszłego tygodnia. Ale ceny się zgadzają. Gdzie indziej zapłaciłbym z 50 zł więcej.
A z samym Inpostem nie miałem jeszcze nigdy problemów. Zawsze szybko.
  • Odpowiedz
być może do Twojej wioski jest to najszybsza droga :) czasami logistyki nie trzeba rozumieć, widać była potrzeba nadłożenia km. U mnie inpost działa zajebiscie szybko
  • Odpowiedz
@czikapu: Ziom, wyrażam tylko swoje niezadowolenie, jeszcze mam do tego prawo jako konsument. I nie "cebulę 10 zł", nie pamiętam czemu wybrałem inpost, ale cena to był ostatni czynnik, na który patrzę.
  • Odpowiedz
@Vasek: ja to ostatnio przycebulilem na allegro i wybralem wysyłkę listem poleconym zwykłym, bo było za darmo. Paczka została wysłana kurierem poczta polska we wtorek i przyszła w środę xD
  • Odpowiedz
@Vasek: widocznie zdarzyło się tak, że były paczki z Opola do Częstochowy ale nie jechał bezpośredni samochód, a to Częstochowa obsługuje Twój rejon. Więc jako że mieli paczki i z oddziałów z Wrocławia, Opola i Leszna to załatwili to jednym samochodem. Może im się kierowca zwolnił, rozchorował, nie znaleźli nowego... Różne są sytuacje, kiedyś list pocztą z allegro szedł tydzień i nikt nie umarł. Nie oczekuj cudów za 10zl ;)
  • Odpowiedz
@krajzega: kiedyś przypadkiem sprzedający z allegro wysłał mi coś zwykłym listem zamiast poleconym, z bodajże Wrocławia na Podlasie przyjechało w kilkanaście godzin
  • Odpowiedz
Inne firmy potrafią dostarczyć w 24h

@Vasek: Z paczkomatami mam praktycznie same dobre doświadczenia (nie licząc faktu, że paczkomat na moim osiedlu to zabytek). Wielokrotnie czas dostarczenia przesyłki był na poziomie 10-15 godzin od nadania. Widocznie mieszkasz na zadupiu.
  • Odpowiedz
@UowcaTroli: Tłumaczysz długi czas dostawy moim miejscem zamieszkania? Naprawdę? Wspominałem wyżej, inne firmy potrafią w ciągu 24h od daty nadania dostarczyć wszystko, do tego samego miejsca. Hurr durr ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz