Ostatni raz zamówiłem cokolwiek Inpostem. Po prostu nie mogę z tego co się właśnie stało. W poniedziałek zamówiłem sobie paczkę w pewnym sklepie, zapłaciłem, wszystko spoko (wiedziałem, że są święta, ale, że zapłaciłem od razu, to myślałem o wysyłce we wtorek z dostawą na środę). No i fajnie, we wtorek wyjechało z Wrocka, w środę rano było w oddziale Inpost Opole. Sobie myślę, będę miał w środę. Nie miałem. W czwartek rano sprawdziłem status - paczka jest #!$%@? w LESZNIE. 200 km stąd. Jak, dlaczego, co się stało X-D Nie do końca ogarnąłem. Dziś paczka jest w Częstochowie i podobno ma być do paczkomatu dowieziona.
W międzyczasie zamówiłem coś w innym sklepie, wybrałem zwykłego kuriera, zamówiłem i opłaciłem we wtorek, w środę wysyłka, w czwartek było u mnie.
Inposrt, ja się nie dziwię, że zdychacie X-D W załłączniku trasa, którą pokonała moja paczka. #gorzkiezale #coolstory
@Vasek: Ja zamówiłem w nocy z poniedziałku na wtorek. Sklep jeszcze nie wysłał, bo handluje wirtualnym towarem. Będę mieć najwcześniej w połowie przyszłego tygodnia. Ale ceny się zgadzają. Gdzie indziej zapłaciłbym z 50 zł więcej. A z samym Inpostem nie miałem jeszcze nigdy problemów. Zawsze szybko.
być może do Twojej wioski jest to najszybsza droga :) czasami logistyki nie trzeba rozumieć, widać była potrzeba nadłożenia km. U mnie inpost działa zajebiscie szybko
@czikapu: Ziom, wyrażam tylko swoje niezadowolenie, jeszcze mam do tego prawo jako konsument. I nie "cebulę 10 zł", nie pamiętam czemu wybrałem inpost, ale cena to był ostatni czynnik, na który patrzę.
@Vasek: ja to ostatnio przycebulilem na allegro i wybralem wysyłkę listem poleconym zwykłym, bo było za darmo. Paczka została wysłana kurierem poczta polska we wtorek i przyszła w środę xD
@Vasek: widocznie zdarzyło się tak, że były paczki z Opola do Częstochowy ale nie jechał bezpośredni samochód, a to Częstochowa obsługuje Twój rejon. Więc jako że mieli paczki i z oddziałów z Wrocławia, Opola i Leszna to załatwili to jednym samochodem. Może im się kierowca zwolnił, rozchorował, nie znaleźli nowego... Różne są sytuacje, kiedyś list pocztą z allegro szedł tydzień i nikt nie umarł. Nie oczekuj cudów za 10zl ;)
@Vasek: Ja ostatnio zamówiłem coś "minipaczką inpost" i więcej tego nie zrobię - kurier zostawił mi paczkę na parapecie i poszedł w #!$%@?. Ciekawe kto się podpisał pod odbiorem.
@krajzega: kiedyś przypadkiem sprzedający z allegro wysłał mi coś zwykłym listem zamiast poleconym, z bodajże Wrocławia na Podlasie przyjechało w kilkanaście godzin
@Vasek: Z paczkomatami mam praktycznie same dobre doświadczenia (nie licząc faktu, że paczkomat na moim osiedlu to zabytek). Wielokrotnie czas dostarczenia przesyłki był na poziomie 10-15 godzin od nadania. Widocznie mieszkasz na zadupiu.
@UowcaTroli: Tłumaczysz długi czas dostawy moim miejscem zamieszkania? Naprawdę? Wspominałem wyżej, inne firmy potrafią w ciągu 24h od daty nadania dostarczyć wszystko, do tego samego miejsca. Hurr durr ( ͡°͜ʖ͡°)
@Vasek: Tak. Do mnie przesyłka do paczkomatu nie szła nigdy dłużej niż 48 godzin od nadania a zdecydowana większość trafia w czasie krótszym niż 24 godziny.
#rosja #ukraina Niesamowite jest to, że my polacy pomagamy w upadku wschodniej kultury europejskiej. Przez stulecia nasza kultura była bliska kulturze rosyjskiej. Nagle wszyscy chcą zachodu, który dąży do likwidacji tego co budowaliśmy przez setki lat. Upadek Rosji, nie jest nam na rękę.
Nie miałem.
W czwartek rano sprawdziłem status - paczka jest #!$%@? w LESZNIE. 200 km stąd. Jak, dlaczego, co się stało X-D Nie do końca ogarnąłem. Dziś paczka jest w Częstochowie i podobno ma być do paczkomatu dowieziona.
W międzyczasie zamówiłem coś w innym sklepie, wybrałem zwykłego kuriera, zamówiłem i opłaciłem we wtorek, w środę wysyłka, w czwartek było u mnie.
Inposrt, ja się nie dziwię, że zdychacie X-D W załłączniku trasa, którą pokonała moja paczka.
#gorzkiezale #coolstory
A z samym Inpostem nie miałem jeszcze nigdy problemów. Zawsze szybko.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Vasek: Z paczkomatami mam praktycznie same dobre doświadczenia (nie licząc faktu, że paczkomat na moim osiedlu to zabytek). Wielokrotnie czas dostarczenia przesyłki był na poziomie 10-15 godzin od nadania. Widocznie mieszkasz na zadupiu.