@Szczepan45: licząc z płytą to nawet najtańszy 1400 jest poza Twoim budżetem. Ale R5 1600 jest najbardziej opłacalny. Najważniejsze wg mnie to, że szkoda wydawać tysiaka skoro taki używany procesor/płyta może przestać działać nawet jutro i nic z tym nie zrobisz. Ja co prawda zawodowo handluje częściami i dopiero raz miałem taki przypadek (2500K przestał działać ni z tego ni z owego), ale jednak jest
@majk3l: siedzę w tym i doskonale wiem co można, a czego lepiej nie kupować używanego. Procka kupię używanego bo jest mała szansa że coś z nim będzie nie tam. Płytę główną kupię nowa bo uzywana może szybko się popsuć, moja ma już 7 lat i widzę jakie są z nią problemy
@majk3l: i ten 5 letni procesor jest lepszy niż 3 letnie jednostki. Za te same pieniądze. Wiadomo że najlepiej wydać 1,5k na najnowszy procesor, ale nie mam takich pieniędzy
https://ark.intel.com/pl/products/65523/Intel-Core-i7-3770K-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz
Komp głównie do grania. Grafą, którą aktualnie posiadam to Palit Jetstream GTX 660. Kupowałbym procka i płytę główną(przesiadka z AMD).
#intel #pcmasterrace #komputery #procesory
@Al_Bundy: Masz jakieś super chłodzenie do tego czy po prostu jakieś lepsze niż stockowe?
Nie ciągnie cię do niczego nowego? 7600K nie jest wiele droższy...
A ja bym brał Ryzena.
@majk3l: 7600K to już 200zł więcej, więc poza budżetem. A którego Ryzena byś brał?
to bierz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Szczepan45: licząc z płytą to nawet najtańszy 1400 jest poza Twoim budżetem. Ale R5 1600 jest najbardziej opłacalny.
Najważniejsze wg mnie to, że szkoda wydawać tysiaka skoro taki używany procesor/płyta może przestać działać nawet jutro i nic z tym nie zrobisz.
Ja co prawda zawodowo handluje częściami i dopiero raz miałem taki przypadek (2500K przestał działać ni z tego ni z owego), ale jednak jest