Wpis z mikrobloga

Wow, ale się ludzie do ciebie doczepili, a laska mówiąca, że ateiści to ludzie bez uczuć i widać to po ich oczach już jest cacy XD

@bluberr: tylko że laska to typowy katol i takie teksty są u nich normalne, a on to ateista z przerośniętym ego i to w komicznym wydaniu xD
  • Odpowiedz
tylko że laska to typowy katol i takie teksty są u nich normalne

@TheSjz3 no właśnie, jeśli takie poglądy ktoś uznaje za normalne to też jest godne wysmiania.
  • Odpowiedz
@TheSjz3 nie mówię że ty uznajesz to za normalne. Raczej o przewadze komentarzy do jego tekstu, osobiście uważam jej odpowiedź za bardziej godna cisniecia beki.
  • Odpowiedz
Często po rozmowie ze mną ludzie stają się ateistami xD

Po prostu często ze znajomymi rozmawiam o religii, a potem słyszę, że jak sobie to przemyśleli co mówiłem, to mają wątpliwości.

@silvergtr: Wątpliwości to nie stanie się ateistą. To nie jest tak, że albo wierzysz, albo nie. Czarno-białe. To normalne, że są wątpliwości. Na tym polega wiara - nigdy w całości pojąć się jej nie da.
  • Odpowiedz
@bluberr:

osobiście uważam jej odpowiedź za bardziej godna cisniecia beki.

Czemu? owszem dość pokracznie przedstawiła nam to w co wierzy i jakie ma poglądy, ale to on jest okropnie pyszny i ewidentnie ma problem ze sporym ego. Podejrzewam że, jak znaczna większość osób na tym portalu, masz z wiarą chrześcijańską tyle samo wspólnego co ja z mercedesami, stąd też zapewne wolisz opowiedzieć się po stronie ateistycznego Johnego Bravo.
  • Odpowiedz
@silvergtr Fakt, załatwiła sprawę w sposób dość mocno pozbawiony elegancji i merytoryczej powagi - to nie ulega wątpliwości. Nie możesz jednak winić jej za niechęć ku Twoim poglądom, a przez to również całej osobie. To tylko próba izolacji od prawdopodobnie złych doświadczeń. Ja sama jestem katoliczką. Ilość drwin i przytyków, którą z usmiechem na twarzy często znoszę ze strony wojujących ateistów, a raczej antykatolików, jest wprost niewyobrażalna. Spójrz na to z
  • Odpowiedz
@TheSjz3 Przejawianie nienawiści (serio, napisała "nienawidzę ateistow") do kogokolwiek w połączeniu z fałszywym i magicznym myśleniem spowodowanym wiarą jest według mnie bardziej szkodliwe niż bezbek "robię z ludzi ateistow". Gościa nie popieram, albo przerosniete ego albo nie pomyślał co pisze.
  • Odpowiedz
@bluberr: aaa to o to Ci chodzi, myślę że w tym przypadku skończy się tylko na nieodzywaniu się i ignorowaniu ateusza. Cieszmy się że to nie muzułmanka (radykalna)
  • Odpowiedz
@silvergtr: Przez takich bezmyślnych ludzi jak Ty wstydzę się czasem określenia ateista i doskonale rozumiem co mają na myśli ludzie pisząc #gimboateizm - takich ateistów jak Ty.

Zauważyłem jednak, że gdy określam się mianem bezbożnik, to ludzie religijni reagują bardziej emocjonalnie niż na określenie ateista. Może nie są oswojeni z tym słowem albo jest ono dla nich zbyt dosłowne.

A poza tym polecam postawę apateistyczną (od apatii) -
  • Odpowiedz