Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aldrael przypomina mi to nieco walkę o życie na niektórych przejściach w Chinach :) mimo zielonego światła dla pieszych auta nadal nie zwalnialy, co więcej potrafili strąbić za przechodzenie na zielonym :)
  • Odpowiedz
  • 2
@aldrael a piszą że w Polsce jak w lesie, za tym jeziorem ( ͡° ͜ʖ ͡°) to chyba jednak gorzej.

Pisz więcej, ciekawie się czyta. Zawsze chciałem do stanów pojechać.
  • Odpowiedz
@aldrael Myślałam, że poruszanie się jak się chce po ulicy to domena krajów azjatyckich, a tu proszę, okazuje się że w cywilizowanym USA też się to zdarza. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wogbius: z moich takich odczuć to amerykanie mają dużo mniejszą od nas kulturę prowadzenia auta na linii samochód-pieszy. Co innego na autostradach
  • Odpowiedz
@blubi_su: wiesz że są amerykanie którzy nie umieją angielskiego? Angielski to nie urzędowy język wszystkich stanów, będąc w usa dobrze jest też umieć hiszpański.
  • Odpowiedz
@aldrael: Świetnie się czytało, normalnie można było poczuć atmosferę miasta :) Czy w swojej podróży masz zamiar odwiedzić Luizjanę, w szczególności - Nowy Orlean? Jest to mój absolutnie ulubiony region USA i jeśli kiedyś uda mi się polecieć do Ameryki, to na pewno w pierwszej kolejności będę chciała udać się właśnie tam.
  • Odpowiedz
Jazz. Jazz pasuje do tego miasta.

@aldrael: tyś jazz widzioł ( ͡° ͜ʖ ͡°) pojedź do Nowego Orleanu, to zobaczysz do czego pasuje jazz. i w sumie każda inna muzyka.
  • Odpowiedz