Wpis z mikrobloga

@FlasH: Nie wiem :) Wiem co to Spring, ale w nim nie programowałem. W laravel tez szczerze nie - znam tyle co mi kumpel php-powiec opowiadał. Ja z php wycofałem sie całkowicie jakiś czas temu. Kolega pytał o php to mu to wrzuciłem jak rzecz do sprawdzenia.

A jeżeli kolega się dopiero zaczyna uczyć, to polecam pójść w stronę python/django lub ruby on rails. W django tez sie kod sam pisze
@andrew1985: Kolega etap uczenia to ma dawno za sobą. Wpadła fucha, a że musi być PHP, to robię rozpoznanie.
A co do początkujących - javowiec, to pracy chyba nawet nie musi szukać. Sama go znajdzie, choćby nie chciał.
@FlasH: Podobnie, wiem co to Spring ale nigdy nic w tym nie napisałem. Symfony moim zdaniem jest najdojrzalszym obecnie frameworkiem w PHP. Ma dużą społeczność i dobrze napisany kod. Wiadomo, zależy od komponentu, raz lepiej, raz gorzej, ale generalnie jest bardzo wporządku. Myślę, że jeżeli Symfony Ci się nie spodoba, to raczej nic lepszego społeczność PHP nie ma obecnie do zaoferowania w kwestii frameworków.

wpis o Phalconie za 3... 2... 1...