Wpis z mikrobloga

@niedzwiedzica: Co prawda nie używam tego glukometru, ale włożenie dłoni przed ukłuciem pod ciepłą wodę może pomóc. Jeśli to nie wystarczy, to powinnaś zwiększyć głębokość nakłucia. Tylko po żadnym pozorem nie wyciskaj krwi z palca, bo wyciśnięty płyn surowiczy zaniża wynik.
  • Odpowiedz
  • 0
@rozowyreptilianin kłuje w boki, ale leci mało i się rozmazuje :( spróbuję z ogrzaniem i masażem, dziękuję za wskazówkę!
@Smartass naklucia mam od 1 do 7 i dzisiaj próbowałam z poziomem 6 i nadal kiepsko. Wiem, że nie należy wyciskać, ale przyznaję bez bicia, że ze złości już mi się to zdarzyło :( postaram się więcej tego nie robić, przed następna próba dobrze ogrzeję palec tak jak obie radzicie. Dziękuję!
  • Odpowiedz
@niedzwiedzica: wiem że mega stary wpis, ale może ktoś odpisze :D mam ten sam problem, kłuje się na wszystkich palcach po kilka razy i ciągle kropla krwi jest za mała :( co pomaga? Myje ręce przed w ciepłej wodzie ale to chyba się u mnie nie sprawdza
  • Odpowiedz
  • 1
@Prettyinpunk omg, kompletnie zapomniałam, że kiedykolwiek napisałam taki wpis xD wiesz co, już od dawna się nie badam, ale pamiętam, że pomagało mi ogrzewanie rąk, odczekanie żeby kropelka krwi zrobiła się większa no i ustawienie ostrza na wysoką głębokość nakłucia :)
  • Odpowiedz