Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
https://sklep.kfd.pl/kfd-t-booster-180-tabl-p-5643.html

Czy może ktoś mi powiedzieć czy warto brać coś takiego na podwyższenie testosteronu w przypadku gdy BADANIA WYKAZAŁY ŻE MAM GO PONIŻEJ NORMY? Mam zaburzenia testosteronu, zaniżone LH i testosteron (poniżej normy), następna wizyta u endokrynologa dopiero za 11 miesięcy. Jestem z małej miejscowości i prywatnie endokrynolog kosztuje 250zł i też nie wiem co mi powie i czy w jakiś sposób mi pomoże. Libido mam średnie, ale jestem wiecznym tfwnogf. Z erekcją nie mam problemów jeśli chodzi o fap bo o kobiety to tak jak mówiłem tfwnogf ;p. Rezultaty na siłowni sa bardzo niesatysfakcjonujące, a wyniki badań mnie w tym tylko utwierdziły że to wina niskiego testosteronu.
Szukam sposób na podniesienie go naturalnymi sposobami.
Czemu naturalnymi? Bo nie wiem co mi powie endokrynolog jeśli chodzi o wyniki, jednak rozmawiałem z lekarzem rodzinnym i mi powiedział że kłucie się testosteronem może tylko pogorszyć sprawę bo tutaj nie mam tylko niskiego testosteronu ale też LH czyli hormon pobudzający jaja do produkcji go i w rezultacie jakbym kłuł się testosteronem to byłoby jeszcze gorzej bo jaja by nie pracowały.
Przeanalizowałem trochę skład tego czegoś na kfd i:
- kwas dasparaginowy: słyszałem że to raczej nie pomaga zbyt wiele
- żeńszeń - to niby jest dobry na potencje ale mnie interesuje testosteron
- Ekstrakt z owoców buzdyganka naziemnego (Tribulus terrestris L, DER 8:1): nie wiem co oznacza to DER 8:1, może mi ktoś wytłumaczyć? Czytałem badania o buzdyganku i ponoć nie podnosi on testosteronu ale działa inaczej korzystnie na libido itd.
- Cynk i magnez biorę od bardzo dawna
A o reszcie nie słyszałem ale to pewnie składniki na potencje.
Tak jak mówiłem, interesuje mnie głównie wzrost testosteronu. Erekcje mam w miare dobre, libido takie średnie.
#silownia #mikrokoksy

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
https://sklep.kfd.pl/kfd-t-booster-...

źródło: comment_Ff86mjdo4221JO35VocYBgu3TA5SJIvt.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: nie wydawaj kasy na suplementy które nic nie dają! Jesteś chory i tylko endokrynolog ci może pomóc. Te suplementy działają owszem ale podnoszą ci testosteron o 10% max. Co to jest? Nawet tego nie poczujesz. Nadal będziesz miał niski, za niski. Kłucie d--y pomoże ale nie wyleczy cię. Masz do wyboru kłuć dupę do końca życia albo spróbować się leczyć. Chociaż wątpie aby cię wyleczyli, machną ręką bo od
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania takie suplementy normalnie nie działają ale mogę nieco podnieść poziom jeśli jest on sporo poniżej normy.
Wyszukaj też artykuł na The Art of Manliness - Testosterone.
W sumie to wszystko da Ci niewiele, ale zawsze coś.
Oraz przede wszystkim jesteś chory i pierwszy kierunek to lekarz. W przypadku hormonów jak najszybciej nawet prywatnie za kasę
  • Odpowiedz