Wpis z mikrobloga

Jak tam mirki, weekend z Ultra już odespany? 19 edycja Ultra Music Festival przeszła do historii, mimo wielu komentarzy jakoby ta edycja była jedną z najsłabszych w ciągu ostatnich lat, moim zdaniem nie było aż tak źle, pomijając kilku DJi z Main Stage którzy się kompletnie pogubili w swojej karierze i nie bardzo wiedzą w jaki styl muzyczny iść dalej więc w swoich setach grają wszystko po trochę (Alesso, Galantis itp) co bardzo mi się nie podoba. W tym roku może nie mieliśmy jakiś niespodziewanych gwiazd podczas setów jak np. Justin w 2015, może podczas zamknięcia festiwalu nie doświadczyliśmy r---------u jak podczas Pendulum rok temu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale były momenty które zapamiętam (i pewnie większość z was na długo) piękne ID Dona Diablo, Explode u Armina, mistrzowski set Axwella /\ Ingrosso czy Scooter grany w równie świetnym secie Zedda. Występów na dobrym poziomie było o wiele więcej bo o ile zawiódł troszkę Don Diablo czy Galantis, tak pozytywnie zaskoczył Sam Feldt, Martin Solveig, Robin Schulz, Tchami czy Bro Safari. Na wysokim poziomie stała też scena ASOT, powroty do bardziej ambitnych klimatów Arty'ego, Sandera van Doorna czy W&W, 2 godzinny set Armina oraz jak to zwykle bywa potężne 2 sceny z technicznymi brzmieniami, scena Carla Coxa oraz RESISTANCE.
Jeśli ktoś coś przegapił to tutaj zamieszczam linki do wszystkich setów dostępnych w sieci, temat jest aktualizowany.
Dzień 1
Dzień 2
Dzień 3

Dajcie znać jak Wasze odczucia co do tegorocznej edycji Ultra i zagłosujcie na Waszym zdaniem najlepszy set imprezy lub podajcie własnego kandydata który nie znalazł się w ankiecie.
Pozwolę sobie zawołać ostatni raz całą mirkolistę umf :P
#umf #edm #muzyka #muzykaelektroniczna #trance #techno #umfsety
kshmir - Jak tam mirki, weekend z Ultra już odespany? 19 edycja Ultra Music Festival ...

źródło: comment_SNliOCoaOaGcQnlUwygWSVUbALQPTCtC.jpg

Pobierz

Kto wygrał UMF?

• Armin van Buuren 31.3% (21)
  • Axwell /\ Ingrosso 7.5% (5)
  • Zedd 20.9% (14)
  • Major Lazer 4.5% (3)
  • KSHMR 10.4% (7)
  • DJ Snake 0% (0)
  • Martin Garrix 6.0% (4)
  • Hardwell 6.0% (4)
  • Tiesto 6.0% (4)
  • Galantis 7.5% (5)

Oddanych głosów: 67

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruszka: cacy
@kshmir: od siebie dodałbym Purple Haze (alias Sander Van Doorn), piekny come back. Set tegorocznej edycji imho. Aczkolwiek techniczno-połamana scena też pozamiatała, ale nie śledziłem setów.
  • Odpowiedz
@kshmir: jak dla mnie wygrał Arty, przekupił mnie jedną z moich ulubionych piosenek, Reboundem( ͡° ͜ʖ ͡°)
dodatkowo Punk Corstena i The Wall, wybór tylko ten.

Slucham dość długo tego typu muzyki, ale w sumie nigdy nie orientowałem się jak to jest z festiwalami itp. Np brakuje mi tu Above&Beyond.
  • Odpowiedz