Aktywne Wpisy

yourgrandma +134
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: anime
Pobierz
Bipolar- +7
P------e to. Odchodzę z wykopu. Mam dość. Nie wytrzymuje już tej zasranej nagonki na lekarzy. Codziennie setki kłamstw, manipulacji, obelg, gróźb wobec lekarzy i nikt z tym nic nie robi. A naprodukujcie sobie tych lekarzy nawet 2 miliony. Niech pracują za bochenek chleba. Wtedy nadal będziecie narzekać i twierdzić, że zarabiają za dużo i trzeba uwolnić zawód i potrzebujemy 4 milionów lekarzy, którzy będą pracować za pół bochenka chleba, a politycy to

Po wgraniu (chyba) najnowszego firmware przez esp flash download tool nie mogę nic zrobić z płytką, tzn.
Przed wgraniem mogłem rzucać do niej polecenia z esploadera, ale że był tam jakiś syf który wrzuciłem wcześniej chciałem zrobić format.
Moje podłączenie jest następujące:
- usb to ttl z kompa, z niego rx do tx płytki, tx do rx płytki (esp8266).
Płytka podłączona pod 3.3V, CH_PD pod vcc, podczas flashowania gpio0 podłączone do masy.
Wrzuciłem firmware używając esp8266flasher ten od nodemcu, ale teraz nie mogę skomunikować się z esp8266 przez esplorera. Tzn nie mogę nawet otworzyć portu do płytki.
Raczej działa, bo podczas wgrywania ledy sygnalizujące komunikację na konwerterze do seriala i na płytce mrygają.
Nie mam pomysłu co mogę jeszcze zrobić żeby mieć dostęp.
Ktoś/coś?
#elektronika #programowanie #mikrokontrolery #esp8266
Nie napisałem chyba jasno, ale przed flashowaniem mogłem komunikować się z płytką dzięki esploaderze. Nie działało idealnie, ale przynajmniej odpowiadało :D
http://www.wykop.pl/wpis/22395307/mirko-z-elektronika-esp8266-nodemcu-moze-podpowiec/
Niby konsola esplorera nie pokazuje nic o połączeniu, ale kiedy wybiorę dowolny button u spodu to zaczyna coś się dziać.
Po wystartowaniu (wciśnięciu reset) dostaję komunikat:
Tzn czyta, ale bez względu na to co gdzie podłączę to cały czas ten stan z gpio zwraca...
@Wyrewolwerowanyrewolwer: U mnie też ESPlorer głupieje przy otwieraniu portu szeregowego (obstawiam, że ma problemy z automatycznym wykryciem wersji FW), po naciśnięciu np. node.heap() zaczyna działać normalnie :).
Sprawdź czy NodeMCU (linia poleceń) działa na innym serial terminalu (np. putty), jeśli tak to wiesz że to wina ESPlorera, a nie płytki.