Wpis z mikrobloga

#java #kotlin
Programuje ktoś z Was w Kotlinie? Jak się Wam kodzi na co dzień, faktycznie jest taka różnica czy to tylko tymczasowa moda? Tak czytam i dużo ludzi się nim zachwyca i deklarują, że po Kotlinie już nie wrócą do Java.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak czytam i dużo ludzi się nim zachwyca i deklarują, że po Kotlinie już nie wrócą do Java.

@Patres: Jak skończą studia, i będą musieli iść do roboty, to zmienią zdanie :D
  • Odpowiedz
@Patres: no mi się bardzo dobrze pisze, ale niestety w pracy nadal Java. Masz świetny ekosystem i język, który nie jest beznadziejny, czego chcieć więcej.
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer: ja jestem fanem kazdego jezyka oprócz JS i ruby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kotlin ma to do siebie ze bardzo szybko sie w nim pisze, szybko piszesz metody klasy, wzorce. proste i trudne rzeczy, w sensie szybko, mam na mysli ze kotlin wyrzucił mnostwo bloatu ktory jest wbudowany w jave, nie w springa, hibernate, swinga... w samą javę. jak popatrzysz na troche kodu w javie
  • Odpowiedz
@interface: a jak wygląda kwestia integracji ze Springiem? Zacząłem sobie przepisywać ostatnio jakiś mały projekcik oparty na Spring Boot, ale jestem na razie na etapie przepisywania klas.
  • Odpowiedz