Co myślicie? Wygląda całkiem legitnie, content w miare ciekawy, ceny dwa razy niższe niż szkolenia z istqb ( ͡°͜ʖ͡°) i wreszcie ktoś by mnie nauczył testów auto.
@Rabusek: Szkolenie z istqb i jego ceny.. lepiej samemu tego sie wyuczyć i zdać sam egzamin. Jeśli chodzi o szkolenie to nie nauczysz się w tyle godzin automatyzacji, jak widze co prowadzacy chca w 8h zmiescic to wydaje sie tylko, że pokażą wam jak pewne rzeczy działają, o co chodzi i heja. Sprawdz czy dostarczaja jakies pomoce naukowe w ramach ceny szkolenia, bo zeby cos automatyzowac to musisz sporo dłubać
@Tang0: wiem wiem - istqb zdałem na podstawie kursu za 10E z Udemy, cert już przyszedł i fajnie prezentuje sie na ścianie :) Ale śmieszą mnie strasznie ceny szkolenia, przecie to sucha teoria..
Co do automatów to masz racje, ale chyba w 16-20h (bo reszta to jakieś p--------o czym są testy) wystarczy na jakieś mega podstawy?
@Rabusek: Na mega podstawy tak, pokażą pewnie jak odpalać testy, jak pisać i organizować selektory, trochę podstaw CI i zarządzania testami. Tylko po szkoleniu raczej trzeba zacząć odrazu swoje projekty zacząć żeby podłapać troche problemów przy automatyzacji
@Glupi_login: Ten o selenium ma zajebisty rating, ja zrobilem z niego jakies 45 minut. Ten drugi mi służył jak chciałem zobaczyć czyjeś spojrzenie jak definiuje e2e, no i było rzeczowo, wyciągałem z tych kursów to co potrzebowałem akurat ale myśle, że dla osób początkujących to dobre pozycje. Z e2e jeszcze polecam kurs protractora, bo to bardzo przyjemne narzędzie do automatyzowania aplikacji angularowych czy np. react`owych
Co myślicie? Wygląda całkiem legitnie, content w miare ciekawy, ceny dwa razy niższe niż szkolenia z istqb ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wreszcie ktoś by mnie nauczył testów auto.
#testowanieoprogramowania
Co do automatów to masz racje, ale chyba w 16-20h (bo reszta to jakieś p--------o czym są testy) wystarczy na jakieś mega podstawy?