Aktywne Wpisy
mefju1 +1145
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
Meregle +59
FC Sankt Gallen (Szwajcaria) - Śląsk
Brendby (Dania) - Legia
Bodo/glimt (Norwegia) - Jaga
Trnava (Słowacja) - Wisła
Na papierze to są 4 #!$%@?
Brendby (Dania) - Legia
Bodo/glimt (Norwegia) - Jaga
Trnava (Słowacja) - Wisła
Na papierze to są 4 #!$%@?

Niestety ze względu na brak prowadzenia zbieranie klatek troszkę mi zajęło. Jowisz uparcie uciekał z kadru więc musiałem co chwilę ręcznie ustawiać tubę teleskopu. Jak jeszcze dodamy do tego stosunkowo szybką rotację planety to otrzymujemy nieładnie rozmazane detale. Mimo wszystko, jak na pierwszy raz jestem zadowolony.
Użyty sprzęt: GSO 8" + modyfikowany webcam + barlow 2x + filtr UV/IR cut.
W pierwszym komentarzu jeszcze gratisowa fotka Księżyca z tego samego dnia. Tym razem pstrykane Canonem.
Pozwolę sobie na użycie tagu #nedvedinspace . Mam nadzieję, że się nie obrazicie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#astrofoto #chwalesie #mojezdjecie #astronomia #kosmos
źródło: comment_j6TFPUUD6MXdUPqo7CrQdfq0ZOJ7fdGr.jpg
Pobierzźródło: comment_5dlWLiRD18J2TfiwkQOnElSDXWQHMDv5.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Nedved: Wynik twojego polowania na króla planet to jest jakaś porażka, jakieś #!$%@? nieporozumienie.
Komentarz usunięty przez autora
To co wrzuciłem to ponad 350 zestackowanych klatek poddanych obróbce w kilku programach. Przykładowa surowa pojedyncza klatka poniżej. Tak czy siak siedzenie z teleskopem to cudna sprawa.
źródło: comment_ghjTxoiacf56L4JoY7t3AJF09UTRoAo3.jpg
PobierzFejk - nie ma gwiazd, to wszystko hologramy, pewnie NASA cię kupiła żebyś siał kulistą propagandę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)