Wpis z mikrobloga

#docker #programowanie #sysadmin Próbuję zrobić następującą rzecz. Lokalne pythonowe, flaskowe API (Unix socket) chcę wypuścić przez nginx-proxy, które jest w kontenerze dockera. Configi i wszystko mam ok, więc robię sobie tak: docker run -d --restart always -p 80:80 -p 443:443 -v /var/www/api/api_uwsgi.sock:/api_uwsgi.sock:ro --name nginx-proxy nginx-proxy-local:1.0. No i ogólnie to d--a, bo 89.xx.xx.xx - - [10/Mar/2017:11:42:20 +0000] "POST /api/xx HTTP/1.1" 502 166 "-" "Device"
2017/03/10 11:42:20 [crit] 5#5: *1 connect() to unix:/api_uwsgi.sock failed (13: Permission denied) while connecting to upstream, client: 89.xx.xx.xx, server: xx.xx.com, request: "POST /api/xx HTTP/1.1", upstream: "uwsgi://unix:/api_uwsgi.sock:", host: "xx.xx.xx.xx"
. Ma ktoś jakiś hint?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@birus: Tylko właśnie mam problem, bo to jest w kontenerze dockera. srw-r--r-- 1 1002 1002 0 Mar 10 10:17 api_uwsgi.sock. Rozumiem, że jak w kontenerze będzie taki użytkownik, jaki jest właścicielem socketa na hoście, to będzie wtedy ok? Czy źle rozumiem? :)
  • Odpowiedz
Ostatecznie zrobiłem skrypt do instalacji całości natywnie w jednym kroku. Bez dockera, bo doszedłem do wniosku, że docker w tym przypadku jest niepotrzebny i tak.
  • Odpowiedz