Wpis z mikrobloga

Mirki, pytanie.

Rusza niebawem składanie wniosków o dofinansowanie na otwarcie działaności gospodarczej. Tak się składa, że planowałem otworzyć swoją własną i pomyślałem, że złożę wniosek.

Sam jednak nie mam dużego doświadczenia we wnioskach i zacząłem się rozglądać za rozwiązaniem. W sieci są oferty (około 300 zł) za pomoc w wypełnieniu dokumentów i napisanie biznes planu. Jest gwarancja otrzymania maksymalnej możliwej liczby punktów i zwrot kosztów w przypadku, gdy coś z ich strony pójdzie nie tak.

Pytanie - korzystał ktoś z takich usług? Może ma kogoś do polecenia? Jakieś rady dla młodszego kolegi?

Będę wdzięczny!

#pytanie
#pytaniedoeksperta
#praca #pracbaza
#biznes #wlasnafirma
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nokiius: z jakiego dofinansowania chcesz skorzystać? Wsparcie osób bezrobotnych? Pisałem i jest to banał. Nie opłaca się korzystać z innych firm. Kasa do 40k.
  • Odpowiedz
@hqvkamil: u mnie w mieście w UP leżało pełno ulotek o możliwościach dofinansowania dla osób bezrobotnych. Tam znalazłem inne źródło. W UP jest właśnie 20k, a w innych organizacjach można więcej, dlatego nie ma chętnych na kasę z UP.
  • Odpowiedz
@Nokiius: też kilka lat temu skladałem taki wniosek i też nie wiedziałem, jak go wypełnić. Poświęciłem trochę czasu, poszperałem w necie, wypełniłem sam i dało mi to lepszy pogląd na moją działalność, planowane wydatki i w ogóle - po prostu zebrałem wszystko do kupy i spisałem razem na papierze. Polecam.
  • Odpowiedz
@Nokiius: dzwoń, przez słuchawkę cię nie pobiją ;)
a jak chcesz się spotkać osobiście to musisz zachować dystans ;)
nie no, żartuję, im jest to na rękę, że ktoś te pieniądze bierze, bo wtedy dostaną następne
  • Odpowiedz