Wpis z mikrobloga

@Medulla: nie wiem dlaczego, ale strasznie podobają mi się wszelkie graficzne prace utrzymywane w takim klimacie. tak samo zresztą jak i muzyka. zaczął mi strasznie ten klimat odpowiadać jak pierwszy raz zobaczyłem w necie prace Beksińskiego kilka lat temu. i #!$%@? ostatnio dzieje się tak, że jak zejdzie czasem w rozmowie na temat sztuki i się zarzuci tym nazwiskiem to się słyszy zarzut, że ktoś lubi Beksińskiego bo stał się modny
@slvk Jest coś niezwykłego w takim klimacie - straszne i zarazem interesujące. Bardzo działa na wyobraźnię. Z obrazem Beksinskiego miałem styczność przypadkowo jakieś 5 lat temu na 4chanie, nawet nie wiedziałem, że to jego był. Później znowu trafiłem na jego twórczość i dowiedziałem się, że to on. Do dzisiaj pamiętam jaką miałem satysfakcję oglądając jego dzieła. Nie uważam też żeby był jakiś wielki hype na niego (przynajmniej pośród moich znajomych). Czytając Twój
@Medulla: wiesz co, też nie widziałem jakiejś modnej fazy na niego, ale mimo to wielu ludzi, z którymi miałem styczność jaranie się jego twórczością właśnie tak odbiera. a tymczasem jest tak jak mówisz. to strasznie pobudza wyobraźnię, czasem nawet może powodować (w połączeniu z dziwną muzyką) dziwny niepokój, ale taki niesamowicie interesujący (przynajmniej u mnie tak bywało). że z jednej strony nie do końca fajne to uczucie, ale jest "ciekawe" i
i #!$%@? ostatnio dzieje się tak, że jak zejdzie czasem w rozmowie na temat sztuki i się zarzuci tym nazwiskiem to się słyszy zarzut, że ktoś lubi Beksińskiego bo stał się modny i mówienie, że lubi się takie rzeczy to jest próba lansowania się na fana dziwnej sztuki.

@Medulla @slvk: Jeszcze bardziej #!$%@?ące jest wciskanie Beksińskiego w każdy wątek o Gigerze. Zawsze znajdzie się jakiś popularyzator polskiej kultury który napisze "ooo
@AdireQ: kek, nigdy bym nie powiedział, że Giger ma podobne dzieła do Beksińskiego, albo na odwrót. to są 2 kompletnie różne światy. jedyne, co ich tak naprawdę łączy to fakt, że jakbym pokazał prace obu artystów swojej babci to by powiedziała, że #!$%@? te obrazki