Wpis z mikrobloga

Pożywna carbonara:
-4 jajka
-100g makaronu razowego świderki
-60g kiełbasy (dla smaku)
-trochę keczupu/sosu

kiełbasę posiekać najdrobniej jak się da (im drobniej tym mniej będzie można jej dać i wciąż bedzie dobrze wyczuwalna)
makaron ugotować
kiełbasę podsmażyć i następnie wymieszać z makaronem
dodać 4 całe jajka
całość wymieszać
smażyć i mieszać (co jakiś czas przejechać łopatką po spodzie patelni by jajo się nie przypaliło) dopóki białko się nie zetnie
polać keczupem
co prawda wygląda trochę jak kocie zwroty ale wchodzi jak marzenie
#gotujzwykopem #kuchniawloska #mirkokoksy #gotowanie #dieta
sievca - Pożywna carbonara:
-4 jajka
-100g makaronu razowego świderki
-60g kiełbas...

źródło: comment_h9OwX6Bc4jcf7NBmF5LtxZlMSUDOkVYu.jpg

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Raigon: nie moge ludzi którzy wierdalją się do tego co kto do jedzenia #!$%@?
Jadłem bez, jadłem z. Bardziej mi smakuje z, więc dodaje. Co prawda ten keczup to taki miks ostrego keczupu, ostrego sosu i papryk habanero ale ze zwykłym też mi lepiej smakuje niż bez niczego. Tyczy się również to pizzy (głównie tych tańszych) chociaż tam to wolę sos czosnkowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Karkor: nazywałem to makaron z jajem i kiełbasą ale koleżanka mi powiedziała że makaron z jajem i kiełbasą to carbonara więc tak nazwałem ;)
  • Odpowiedz
@nocnica: makaronem jajem i kiełbasą

Pasta alla carbonara – potrawa kuchni włoskiej złożona z makaronu (zwykle spaghetti) oraz sosu powstałego na bazie jajek, czarnego pieprzu oraz boczku


makaron jest, kiełbasa prawie to samo co boczek w smaku, jajka + keczup jako sos, pieprz jest w kiełbasie
  • Odpowiedz