Wpis z mikrobloga

@wykops2: wydaje mi się, że TV Box będzie znacznie lepszym wyborem. Będą bardziej bezproblemowe, wygodniejsze i pewnie szybsze. No i masz pilocik.
Na raspi i pochodnych stawiają tylko kuce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wykops2 rb będzie miał dłuższe wsparcie, jak ci się znudzi możesz go przerobić w wypasiony router, serwer nas, emulator starych gier itd.
W boxie masz gotowego Androida i to w zasadzie tyle.
Miałem ten sam dylemat ale wybrałem boxa.
  • Odpowiedz
@manikcs: boxy na np. s905x dobrze przyjmują libreelec i wtedy kodi chodzi elegancko więc nie tylko android.
@wykops2: netflix na rpi się nie odpali, dwa - kodi na rpi chodzi mega słabo, na najtańszym boxie z procesorem s905x (np. a95x albo mini m8s) libreelec chodzi znacznie lepiej i można to używać bez nerwów. No i jeśli zechcesz to masz androida - do netflixa czy innych apek, tyle ze
  • Odpowiedz
@wykops2: Jak chcesz podłubać, zależy Ci na tym, żeby mieć zawsze świeżą wersję (a przynajmniej możliwość aktualizacji) to RPi. Jeżeli wolisz podłączyć i używać tego urządzenia tak jak je producent stworzył to tv-box
  • Odpowiedz
@xcccx wiem, że libre działa. Pierwszą czynnością po zakupie było wgranie go ( ͡ ͜ʖ ͡)
NASa czy routera z niego nie zrobi.
  • Odpowiedz
@wykops2: sam mam rp2 kodi śmiga na nim bardzo dobrze, obsługuje z pilota od TV dzięki hdmi cec a dzięki wtyczce exodus nie będziesz chciał już korzystać z netflixa
  • Odpowiedz