Wpis z mikrobloga

Mireczki, znalazłem świetny #cebuladeals !
Okazuje się, że w wielu miejscowościach można otrzymać darmowe czekolady! Wystarczy wypełnić ankietę, być zdrowym i oddać im 450 ml krwi. Tylko te cwaniaki zapisują to sobie w komputerach i nie można za często przychodzić bo się kapną!
Tutaj mapa punktów gdzie można przycebulić:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1EsfRYRTl0h4YANfmb0MGKA0eKvs≪=52.03795987057635%2C18.934507499999995&z=6

Ja swoje właśnie odebrałem, polecam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Dodatkowo można zbierać pieczątki i za pieczątki dostaje się kubki, krokomierze, ogrzewacze do rąk, koce i innego tego typu chińskie rzeczy ( )

#krwiodawstwo #krew
Nutaharion - Mireczki, znalazłem świetny #cebuladeals !
Okazuje się, że w wielu miej...

źródło: comment_7yFgqmLxDSM9FNrBVFmrdaoLPdS8kXkc.jpg

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mi to mówił lekarz badający przed oddaniem krwi, tak średnio to zabrzmiało

@tolstyy00: kiedyś natrafiłem na taką wredną jędzę w Olsztynie. Chyba jej się źle wstało i z jęzorem, że źle się odżywiam, hemoglobina niska a ja oddawać przychodzę. Powiedziałem jej kilka słów na temat dlaczego tam pracuje i dla kogo. Odburknęła jeszcze kilka razy ale mam nadzieję, że podejście zmieniła. Wiem, że jest w Olsztynie pan doktor, mega pozytywny
  • Odpowiedz
@Nutaharion: 2 pytania
-Mam astmę oskrzelową, czy to mnie wyklucza z oddawania krwi(w internecie jest wiele sprzecznych info)
-nie znam grupy swojej krwi. To jakaś przeszkoda?
  • Odpowiedz
-Mam astmę oskrzelową, czy to mnie wyklucza z oddawania krwi(w internecie jest wiele sprzecznych info)

-nie znam grupy swojej krwi. To jakaś przeszkoda?

@mikii77: co do astmy to zależy od Twojego wywiadu z lekarzem, który podejmuje ostateczną decyzję. Pamiętaj, że to lekarz bierze część odpowiedzialności za swoje decyzje dlatego niektórzy dmuchają na zimne. Najlepiej będzie jeżeli zadzwonisz do siedziby w której planujesz oddać krew i poprosisz o połączenie z lekarzem
  • Odpowiedz
Takie cebula deals szanuję bardziej niż te z aliexpress, ale najważniejsza jest nie czekolada tylko to, że możemy komuś pomóc a nawet uratować życie :)
  • Odpowiedz
oddawałem w styczniu, dostałem ten sam zestaw czekolad co kolega Nutaharion. Dziewczyna z racji, że musiała mieć najpierw zbadaną krew czy wszystkie składniki w dobrych ilościach - oddawała krew tydzień później, swój zestaw czekolad też odebrała. Jaki zawód kiedy w domu okazało się, że zamiast bakaliowych (według mnie na równi dobre z mlecznymi) miała dwie dodatkowe kawowe (,) albo Pani z krwiodastwa wyjada, albo ktoś ma wtyki i
  • Odpowiedz