Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duskhorizon: jeśli nawet, to nie jest to tak nagłośnione/nie było to na taką skalę, jak w przypadku Hitlera. Widzisz, nawet o tym nie wiedziałem i nie przypominam sobie takiego zagadnienia z lekcji historii.
  • Odpowiedz

@layla__: Wiem że jesteś pomarańczowym trolem, ale zostawię to może tutaj, żeby ktoś z rozpędu nie wziął takich debilizmów na poważnie. Jakim trzeba być kretynem, żeby uwierzyć, że Stalin zamordował 100 mln ludzi w kraju, który liczył w momencie obejmowania przez niego władzy 129 mln ludzi, następnie stracił 27-29 mln ludzi w wyniku II WŚ a następnie wygrał tę wojnę z Hitlerem.

Więc żeby uwierzyć w te 100 mln to
  • Odpowiedz
IIWŚ została wywołana zarówno przez Hitlera jak i Stalina. Zaskakujące , że ludzie w XXI wieku tego nie widzą.

@KonradLuzik: Wojnę rozpoczął Hitler. I to on przekształcił ją w wojnę globalną. Stalin ma w tym jakieś tam swoje zasługi, ale sa one znacznie mniejsze, niż hitlerowskie. Np nie wszedłby do Polski od wschodu, gdyby ruszyły się wojska alianckie na zachodzie. Czyli nie bawiłby się w hienę na trupie Polski. Cos
  • Odpowiedz
@BylemLewakiemZanimToByloModne:
Takie trochę pitu pitu. Równie dobrze mogę napisać, że gdyby Stalin nie dogadał się z Hilerem co do podziału Europy, to Hitler nie udeżyłby na Polskę i wojna by nie wybuchła. Do operacji Barbarossa Stalin był sojusznikiem Niemiec. Dzięki paktowi dwóch diabłów, Niemcy mogły "jednoczyć Europę na Zachodzie". Wojna między III Rzeszą i ZSRR to po prostu bandyckie porachunki za które odpowiedzialni są bandyci. Po obu stronach. Nie ma
  • Odpowiedz
gdyby Stalin nie dogadał się z Hilerem co do podziału Europy, to Hitler nie udeżyłby na Polskę i wojna by nie wybuchła. Do operacji Barbarossa Stalin był sojusznikiem Niemiec. Dzięki paktowi dwóch diabłów, Niemcy mogły "jednoczyć Europę na Zachodzie". Wojna między III Rzeszą i ZSRR to po prostu bandyckie porachunki za które odpowiedzialni są bandyci. Po obu stronach. Nie ma co wybielać żadnego z nich.

@KonradLuzik: Oczywiście oderwałeś się od
  • Odpowiedz