Wpis z mikrobloga

@afe1: Jak już chcesz wiedzieć, to tu są podpowiedzi do 46 bajtów (ktoś wspomniał, że uzyskał 38 bajtów, ale mnie się to nie udało):

• Odpowiedz
@afe1: Przeczytałem właśnie artykuł z odpowiedziami. 46-bajtowa odpowiedź taka sama ( ͡° ͜ʖ ͡°), a odpowiedzi mniejsze to już wyższa filozofia, bo trzeba plugin do kompilatora napisać.
  • Odpowiedz
@afe1: @vytah:

Note that we even remove the name of the class, so the output file is just .class. And naturally, no JVM will load it.

Bullshit :D bez problemu użyłem takiej klasy bez nazwy, bo taką właśnie robiłem u siebie.

URLClassLoader urlClassLoader =
  • Odpowiedz
@GotoFinal:
no chyba jednak nie:

"Exception in thread "main" java.lang.ClassFormatError: Interfaces must have java.lang.Object as superclass in class file
at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
  • Odpowiedz
@afe1: a to już inna sprawa, ja używałem poprawnej klasy, a tekst brzmi jakby się odnosił jedynie do nazwy samej klasy.
U mnie jest klasa bez konstruktora, z pustą nazwą. 37 bajtów.
  • Odpowiedz
@GotoFinal: bo robisz dla class, a to ma byc dla

package java.lang;
interface Object {}

co daje plik ".class" 30 bajtow
aha nie twierdze ze tego sie nie da zaladowac, tylko nie w ten
  • Odpowiedz
@afe1: z klasą wychodzi lepiej, bo z 37 bajtami dalej działa (a oni piszą że min do 38 dla działającej) :D z interface jest trudniej by to dalej działało, bo jednak usuwa wymagane pole super class... to równie dobrze można usunąć wszystko i zostawić tylko CAFEBABE.
  • Odpowiedz
@afe1: a co do dysku B, bardzo wygodny :P
Taki osobny na projekty, kiedyś jeszcze miałem dysk przenośny/pendriva, też zawsze pod B:, i tam miałem większość programów/IDE/projektów, podłączam gdzie chce i działa.
Szansa że ktoś używa np X/Y jest bardzo mała, ale szansa że ktoś używa B, jest już tak znikoma że nigdy nie musiałem się o to martwić.

A tak to B mi się fajne wyróżnia na projekty, taki
  • Odpowiedz
@GotoFinal: ok, jedyny sposob zaladowania tego to poprzez wlasny classloader i przebudowanie bajtow przed wywolaniem defineClass(), co jest oszukanstwem.

smiechlem, bo widizalem gdzies w urzedzie ze pod B: to byly dyskietki 5,25 calowe
  • Odpowiedz
@afe1: no B: było zarezerwowanie dla takich dyskietek, ale szanse je spotkać są bliskie zeru, większa szansa że spotka się te zwykłe pod A:
A jeśli komputer byłby tak stary by miał B: z dyskietkami, to znak że moje IDE i tak nie odpali :D

No ten... mogę przeładować classloader tak by odczytywał z pliku link do pliku z klasą, lub traktował pojedyncze znaki jako aliasy do kodu, więc no...
  • Odpowiedz