Aktywne Wpisy
Sylvanova_02 +23
Hej. Nie wiem czy to miejsce odpowiednie na takie wywody ale spróbuję. Od ponad roku czasu mieszkam z partnerem. Niestety cały koszt utrzymania mieszkania (wynajmowanego więc wyobraźcie sobie jako to koszt) i całość wydatków spada na mnie. Mój partner jest bezrobotny od ponad 8 miesięcy co strasznie uderza w budżet. Chodzę zestresowana, martwię się o każdą złotówkę, a ja mam wrażenie, że po nim to spływa. Niby szuka ale jest to bezowocne

Guminator +64

What’s the smallest Java class you can generate using javac (any vendor, any released)?
Żeby nie spojlerować sposobu/kompilatora, proponuje żeby wpisywać tylko do ilu bajtów się udało komuś zejść (ile bajtów ma wygenerowany plik class).
#java #programowanie
wolam @BazaltowyTubylec @GotoFinal
https://zeroturnaround.com/rebellabs/solution-to-the-smallest-java-class-file-challenge/
Bullshit :D bez problemu użyłem takiej klasy bez nazwy, bo taką właśnie robiłem u siebie.
URLClassLoader urlClassLoader =
no chyba jednak nie:
"Exception in thread "main" java.lang.ClassFormatError: Interfaces must have java.lang.Object as superclass in class file
at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
U mnie jest klasa bez konstruktora, z pustą nazwą. 37 bajtów.
class, a to ma byc dlapackage java.lang;interface Object {}
co daje plik ".class" 30 bajtow
aha nie twierdze ze tego sie nie da zaladowac, tylko nie w ten
Taki osobny na projekty, kiedyś jeszcze miałem dysk przenośny/pendriva, też zawsze pod B:, i tam miałem większość programów/IDE/projektów, podłączam gdzie chce i działa.
Szansa że ktoś używa np X/Y jest bardzo mała, ale szansa że ktoś używa B, jest już tak znikoma że nigdy nie musiałem się o to martwić.
A tak to B mi się fajne wyróżnia na projekty, taki
smiechlem, bo widizalem gdzies w urzedzie ze pod B: to byly dyskietki 5,25 calowe
A jeśli komputer byłby tak stary by miał B: z dyskietkami, to znak że moje IDE i tak nie odpali :D
No ten... mogę przeładować classloader tak by odczytywał z pliku link do pliku z klasą, lub traktował pojedyncze znaki jako aliasy do kodu, więc no...