Wpis z mikrobloga

Ostanio chciałem kupić na https://www.geekbuying.com #xiaomi #mi5 z wysyłką z Hiszpanii.
Zapłaciłem 281.38 $, ale pieniądze wróciły i zamówienie czeka dalej na płatność, więc pewnie zrezygnuje z dalszych prób zamówienia.

Gdzie teraz najtaniej kupie mi5 z gwarancją w Polsce, ewentualnie bez gwarancji w Polsce? Dzięki z góry za pomoc.
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirkov24: jesli chcesz cos na geek kupic, to zagadaj z gosciem ktory udziela sie na forum miuipolska piotr.geekbuying ma bodajze nicka, on ci ogarnie co i jak.
Mi5 w PL z sensowna gwarancja to albo oficjalna dystrybucja albo ibg, nie wierze w zadne zapewnienia januszowych firm GSM o gwarancji 24m w Polsce. Bo jakim niby cudem.
Jak chcesz najtaniej bez gw i z uniknieciem vat to goldway na ali.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze Wybrałem z goldwaya z gwarancja i z przesyłką gwarancji bez vatu. Wyszło 268,91 $. Dzięki.

A jaki futerał polecacie i szkło ? Futerał ma za zadanie chronić przed przypadkowymi upadkami.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze ja się dowiadywałem o takich gwarancjach i każda firma mówiła, że jak jest jakaś mała usterka to naprawiają w ichnim warsztacie a jak coś poważnego to wysyłają do chin, więc pewnie mają jakieś umowy z dystrybutorami chińskimi
  • Odpowiedz
@twardziel_psychopata: xiaomi nie udostepnia swoich czesci... jak cos malego tak jak piszesz to pewnie idzie z rozebranych telefonow, bo nawet na czesci oryginalne z dragon-tt trzeba czekac.
A cos wiekszego heh... przeciez oni tez kupuja u posrednikow, wiec pewnie dogaduja sie w kwestii ewentualnych napraw. Lub zalatawiaja to tak jak ty i ja gdy kupisz u chociazby goldiego. No niestety to wolna amerykanka.
  • Odpowiedz
@Andczej: rozumiem, powinieneś mieć pod nickiem dodatkową belkę: Pomógł 1200 razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mirkov24: Najbezpieczniej i z gwarancją + ochronę od VATu można kupić na ibuygou tylko wtedy cena to 274$ z szybką dostawą DHL.
Gwarancja w Chinach z w miarę działającym supportem to Banggood (za 215$+ubezpieczenie od VAT) i Gearbest (222$, albo może wpaść VAT).
  • Odpowiedz
@rybak_fischermann

Gwarancja w Chinach z w miarę działającym supportem to Banggood (za 215$+ubezpieczenie od VAT)

Pamiętaj że ubezpieczenie VAT na BG nie jest pełne, powyżej 100$ to tylko 50%zwrotu
  • Odpowiedz