Wpis z mikrobloga

Poprzedni wpis odnoście studniówki: klik

Otrzymałem kosztorys (główny cel). Wygląda następująco. Zastanawiające są dekoracje za 12 000 zł. Mam nadzieję, że zobaczę w sobotę te dekoracje za tyle kasy. Co do kabaretu - nie będą to żadne osoby zewnątrz, kabaret organizują uczniowie. Po co 1000 zł na organizację kabaretu przez uczniów też może być zastanawiające, jego tematem ma być mniej więcej "śmianie się z nauczycieli", w każdym razie nie będzie wymagał żadnych rekwizytów ani specjalnych strojów. O innych kosztach trudno mi mówić. Coś tam słyszałem, że wynajęcie ochroniarza to jakieś 400 zł w pubie czy coś. Tutaj chyba nie potrzeba aż tak silnej "ochrony", a jedynie sprawdzających listę. Macie wykaz, możecie przeanalizować. Ja jeszcze po studniówce się do tego odniosę. Może będą fajerwerki, fontanna czekoladowa i coś jeszcze - w końcu takie dekoracje to mogą rzeczywiście kosztować. Czekam na waszą ekspertyzę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Ps. Jeśli macie pomysły, co dalej z tym robić (bo już widzę jakie są opinie na temat kosztów) to piszcie w komentarzach. Dowód na wydatki już jest, tak więc myślę, że można coś wymyślić.

#studniowka #zalesie #oszukujo #januszebiznesu
artur200222 - Poprzedni wpis odnoście studniówki: klik

Otrzymałem kosztorys (główn...

źródło: comment_VlfMQFuKjdKdxGg6W3Xi0SQovVoilv8h.jpg

Pobierz
  • 274
  • Odpowiedz
@zloty_wkret: Nawet gdybym chodził do tej szkoły to nie widzę problemy z niezdaniem matury. Arkusz dostaje każdy ten sam. A co do ustnych - egzaminatorzy muszą postępować zgodnie z zasadami oceniania, gdy ktoś czuje się źle oceniony to zawsze może to zgłosić.

Jeszcze pytanie. Co jeśli każdy dostanie film i zdjęcia na płycie cd/dvd? O ile wyższy jest koszt w przypadku wykonania takiej usługi?
  • Odpowiedz
@artur200222: Widziałem dużo jadu w komentarzach na foto i video, więc przedstawię Ci to z drugiej strony, jako zawodowy fotograf. :) Co prawa nie robię studniówek, chrztów i weseli, ale obracam się w kręgu różnych fotografów i wiem jakie mają stawki i to co jest tutaj podane jest jak najbardziej realną kwotą.

To tak samo jak ze ślubem, czy kogoś dziwi fotograf na ślubie za 3-4 k zł? Nikogo, a
  • Odpowiedz
@artur200222:
Powiem Ci jak to było jakieś 8 lat temu, czyli Dni #!$%@?ów 2009 :)

Studniowka w szkole w Sali gimnastycznej, ozdoby: w #!$%@? balonów oraz płachty jakiegoś tam materiału , cena około 2-3k zł.
Studniówka na 400-450 osób.
Impreza główna na sali gimnastycznej,a a poczestunek i alko % w salach gdzie się uczyliśmy, sale dekorowaliśmy sami, sale w ktorej jedlismy też sami, catering zamawiany, alko we
  • Odpowiedz
@Kaczorra: a nie 5x razy przepłacone foto czasem? Na taka liczbę osób podejrzewam ze będzie Ok 3 fotografów, mniejsza liczba fotografów sobie po prostu nie poradzi. Sam jestem fotografem i stawki 30-40 z pare to standard jeżeli każda para dostaje płytę z opakowaniem, indywidualne zdjęcie w parze grupowe z parkietu przy stoliku, kazdy taki typ pomnożony kilka razy. Chyba ze robo to ktoś na odwal się to faktycznie przesadzone. Nie
  • Odpowiedz
Video się robi ogólne z całej studniówki i dwóch wystarczy z reszta tak właśnie robią wiec faktycznie trochę za dużo. Na dwóch operatorów powinni wziąć 3k
  • Odpowiedz
@Luqasz100: A to nie jest przypadkiem tak, że ZAiKS opłaca organizator? Co roku przygotowujemy (jako zespół) zestawienie dla szkoły/instytucji czy innych gówien, żeby oni to opłacili. Nie mniej, 800zł za ZAiKS to przesada. Połowę mniej się płaci za taką imprezę.

Generalnie wyruchali Was na wszystkim prócz: kamery, foto, kwiatków, zaproszeń (o ile każdy miał zaproszenie a nie tylko dla nauczycieli). :) Ja bym sie kłócił, bo ktoś sobie kieszeń napycha
  • Odpowiedz
  • 2
@artur200222 12000 zł za dekoracje. Srogo. To znaczy może inaczej - oczywiście można tyle wydać bo w dekoracjach to sky is the limit no ale bez przeginy - to studniówka.
Wiem co mówię od kilku lat organizuje eventy okolicznościowe (głównie wesela). Nie czytałem poprzednich wpisów więc zapytam: czy to ogarnia jakiś profesjonalista w sensie ktoś kto robi takie rzeczy na codzień? Zapytaj co wchodzi w skład tej dekoracji.
  • Odpowiedz
@artur200222: To jest przekręt. Ktoś przynajmniej połowę tej kwoty przytuli pod stołem. Żądaj faktur i paragonów lub idź do poczytnej gazety w okolicy, bo 12 tys. za dekorację to chyba z aksamitów i jedwabiów sprowadzanych za zamówienie z drugiego końca globu.
  • Odpowiedz
- DJ; 3500 zł. W internecie znalazłem pierwszy lepszy cennik profesjonalnej oprawy imprez. Za 3000 zł oferują: DJ'a, mistrza ceremonii, mnóstwo sprzętu, profesjonalne nagłośnienie i oświetlenie parkietu, transport tego wszystkiego i samo granie 10 godzin.
- dekoracja sali, 12 000 zł. Ceny zaczynają się od 1 000 zł. Za 5 000 zł można super udekorować salę weselną.
  • Odpowiedz
@artur200222 Hmmm....to jest ponad 100 zł od pary na same dekoracje... Spodziewałabym się długiego pokazu fajerwerków, fontanny czekoladowej i żywych kwiatów w stroikach. Tylko po co... Hej, a może w tej cenie odmalują Wam salę gimnastyczną? :p
  • Odpowiedz