Wpis z mikrobloga

• 33
@cowiekmapa Wcale, że nie. Islam zabrania zabijać. To tylko w radykalnym islamie i niedouczonym muzulmanom taki kit się wciska. Normalny muzulmanin nikogo bez powodu nie zabija. Mają także niższe podatki btw.
  • Odpowiedz
  • 3
@unstyle Tak niskie podatki są tam obecne. Przestrzega się tam przepiow dotyczących działalności gospodarczej zawartych w Koranie. Zachowuje się także równowagę między dobrem jednostki a społeczeństwem. Wedle Islamu ziemia stanowi własność Boga lecz jest ona dopuszczona do korzystania przez wiernych. W społeczeństwie muzułmańskim utrzymuje się jednostki słabsze. Osoby chore czy bezdomne są utrzymywane ze specjalnego podatku "zakat" W islamie każdy bogaty musi oddać tylko 2,5% na ten cel. Każdy muzulmanin ma
  • Odpowiedz
  • 3
@Lele Pokaż ten fragment w Koranie gdzie dosłownie o tym nawołują. Według Ciebie jest o tym mowa więc czekamy na dowód.
Normalny, wierzący muzulmanin nikogo nie zabija.
  • Odpowiedz
@Rozpustnik: poczekam na twoje fragmenty najpierw. Może się dowiem z nich, że w hadisach nie nawołują do mordowania. Może ci rozjaśni 2 sura werset 191.
  • Odpowiedz
@Rozpustnik: mieszkałem i pracowałem w Jordanii i Egipcie, mieszkałem w Polsce z Egipcjaninem, znam wielu muzułmanów, Koptów i innych z tamtych rejonów, ale muszę się przepychać z jakimś znawcą teoretykiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lele Co z tego, że znasz paru muzułmanów nic to nie świadczy o opinii na temat całego świata islamskiego dostarczają Ci jedynie bardzo mały zakres wiedzy na ich temat. Aby ich poznać całkowicie należy studiować latami ich historię, kulturę a najlepiej to się tam urodzić.
  • Odpowiedz
@Rozpustnik: przestudiuj najpierw fragment, który ci podałem, albo cokolwiek związanego z islamem. Bo na razie znasz tylko "nie zabijaj", a tego z kolei w Koranie cięzko się doszukać. Możesz studiować latami cokolwiek chcesz, ale potem możesz i tak się zdziwić w kontakcie z nimi. I żeby nie było: znam bardzo różnych.
  • Odpowiedz