Myślicie, że to dobry wybór? Nie wiem czy się pchać w 4K, czy jest taka potrzeba. Kamera ma patrzeć przed dom (10m) i monitorować motocykl. Ktoś ma już za sobą konfigurace domowego #monitoring ?
Od routera szedłby kabel do POE adaptera a potem do kamerki już z prądem. Jest inny model z WiFi, ale i tak trzeba ciągnąć kabel od prądu a tracę na tym, że ma 3mp.
Good luck on that, Dahua is NOT supporting any cameras sold on ali or from unauthorized re-sellers. I have felt these cameras have had issues from the get go and that is why they are not on the American market.
@princecas: Znam się niewiele bardziej od ciebie, bo sam przerabiałem jeden montaż monitoringu i trochę więcej sieci komputerowych. Mogę doradzić w kwestii topologi i ogólnych rozwiązań co do konkretnego sprzętu do monitoringu to nie pomogę.
Zobacz czy ta kamera może wrzucić długie nagrania na dysk sieciowy czy tylko zdjęcia z wykryć czy zdjęcie co określony czas. Chyba, że ten dysk ma jakąś obsługę
Dahua Poe varifocal motorized lens 2.8mm ~12mm camera IPC-HFW4431R-Z H.265 network CCTV camera 4MP IR 80M ip camera HFW4431R-Z
Myślicie, że to dobry wybór? Nie wiem czy się pchać w 4K, czy jest taka potrzeba. Kamera ma patrzeć przed dom (10m) i monitorować motocykl. Ktoś ma już za sobą konfigurace domowego #monitoring ?
Od routera szedłby kabel do POE adaptera a potem do kamerki już z prądem. Jest inny model z WiFi, ale i tak trzeba ciągnąć kabel od prądu a tracę na tym, że ma 3mp.
#cctv #aliexpress
Z tego co patrze to to podróbki z Ali.
https://ipcamtalk.com/threads/pixelated-motion-on-ipc-hfw4431r-z.15489/
@princecas: Znam się niewiele bardziej od ciebie, bo sam przerabiałem jeden montaż monitoringu i trochę więcej sieci komputerowych. Mogę doradzić w kwestii topologi i ogólnych rozwiązań co do konkretnego sprzętu do monitoringu to nie pomogę.
Zobacz czy ta kamera może wrzucić długie nagrania na dysk sieciowy czy tylko zdjęcia z wykryć czy zdjęcie co określony czas.
Chyba, że ten dysk ma jakąś obsługę