Aktywne Wpisy
Kij z drożyzną, inflacją, gospodarką. Co z tego, że za naszą wschodnią granicą trwa wojna. Najważniejsza jest AbOrCjA (-‸ლ)
#wybory #bekazlewactwa
#wybory #bekazlewactwa
No i się zaczęło kłapanie ryjami lewaków:
- wywalić religię ze szkół
- wywalić 500+
- posadzić kaczkę i obajtka
- porzucić zakaz handlu w niedzielę
- zalegalizować aborcję
- zalegalizować związki partnerskie
... a jeszcze nawet nie wyszedłem z pokoju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wybory #heheszki #bekazprawakow
- wywalić religię ze szkół
- wywalić 500+
- posadzić kaczkę i obajtka
- porzucić zakaz handlu w niedzielę
- zalegalizować aborcję
- zalegalizować związki partnerskie
... a jeszcze nawet nie wyszedłem z pokoju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wybory #heheszki #bekazprawakow
I komu przeszkadzał zabór pruski :(
O i są z nami poważni historycy dx
@CrtZ: W jakim sensie kontrast? II rzeczpospolita zrobiła gigantyczny skok. Według mnie niespotykany w dziejach Polski.
@werto7572a: Zapewne też, ale wszelkie reformy jakich dokonałaby taka alternatywna. powojenna kontynuacja IIRP (bo siłą rzeczy stanęła by przed taką koniecznością) nastąpiłby poprzez działania dalekie od tych które odpowiadałyby np. "panu Januszowi" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tutaj bym dyskutował. Osobiście uważam, że większe znaczenie miał fakt ujednolicenia narodowego i etnicznego Polski. Mniejszość niemiecka i ukraińska została wyekspediowana za granice w trybie przymusowym. Żydami zajęto się w późniejszym okresie - niewielu ich zostało poza członkami partii i władzy.
Porównaj to do
@MKULTRA: spotkałem się z tezą że żydów potrafiących pisać w języku hebrajskim, ale niepotrafiących pisać po polsku traktowano jako analfabetów., ale jak powyżej. Info wyciągnięte z jednego z internetowych artykułów.
@jagoslau: Kwestie różnorodności narodowościowej, no może poza
@kult_cwaniaka: bardzo to jest dzisiaj podobne do zachowania opozycji "liberalnej". nasza pogarda