1. Jak dowodów, że płyta zużywa do 50% gazu mniej niż typowa gazówka nie było tak nie ma (@solgaz, my prosiliśmy o certyfikaty, testy laboratoryjne, a nie opinie z facebooka, czy jakiś nieznanych stron zajmujących się lokowaniem produktów, czy certyfikatem onetu) 2. Info na stronie głównej produktu, że płyta zużywa do 50% gazu mniej niż typowa gazówka jak było tak jest 3. Lista antyfanbojów @solgaz liczy już 415 4. Dowiedzieliśmy się też ile osób dostało (albo wczoraj dostało obietnicę dostania) od @SOLGAZ kubka, bądź zapalniczki, ta liczba wynosi: 220. (dużo zakopów jako "informacja nieprawdziwa", przy okazji prawie nikt nie prowadził żadnej dyskusji obronnej w tym znalezisku, ewidentnie sytuacja była prosta:
- chcesz nasz kubek? - chcę! - to zakop jako informacja nieprawdziwa - ale nic nie muszę tam pisać? Bo muszę odrobić lekcje z pszyry - nie, ewentualnie możesz dać plusa moim głupim argumentom - ok, dawaj kubek, zakopałem!
@SOLGAZ: Wyjście jest jedno... Jako obserwator poza całą "inbą" z kubkami i pobocznymi tematami, stwierdzam że zamiast pustych słów powinniście wrzucić skany dokumentów z wyników serii badań własnych. Proste
@TurboDynamo: tu chodzi tylko i wyłącznie o te 50% oszczędności w gazie, o nic więcej a że przy okazji inni wytknęli im inne wady to swoją drogą. Odnośnie tych 50% to proszę do tego podejść poważnie. Chciałbyś samochód w którym producent deklaruje że spala średnio 7,5l//100km a w rzeczywistości nie da się zejść z 15l/100km? Chciałbyś samochód w którym sprzedawca deklaruje 150KM mocy a w rzeczywistości ma 75? Właśnie tak
@Login_login: Ja nie wiem jak Wypok może być za Solgazem po kompromitacji tego gimbusa co prowadzi profil. Wykopki to mają tak krótką pamięć jak wyborcy PiS normalnie. Tyle było śmiechów z jego nieudolności, ze słynnego "case study", ale czas + kubeczki jak widać sprawę załatwił. Jesteście żałośni.
@loczyn: inna rzecz, że ludzie kupują ceramiczne 2000W, narzekają że indukcyjna wolna. Kupiłem indukcje koło 7000W, podłączyłem do 3 faz, czy korzystam z 1 "palnika" czy 4 - nie narzekam. :) A długo gotujące - zdarzyło mi się włączyć gotowanie na wolnym ogniu, ustawić by za 40 minut się wyłączyła sama.. :)
te 50% sa nie do obrony, plyta szklana sluzy jako wymiennik ciepla, jesli nie ma tam magicznych technologii z gwiezdnych wojen to jakies 120% zuzycia powinno byc dobrym wynikiem
@stapry: Solgaz twierdzi, że gaz w ich płycie spala się w sporo wyższej temperaturze niż w tradycyjnej kuchence, więc może tędy droga?
@fromasz56 i w tym problem. Ludzie nabierają się na PR, a produkt nie jest najzwyczajniej w świecie tego wart.
Odniosę się do artykułu jak wieczorem z prqcy. Na szybko napisze teraz, że posiadałem płytę GPC-3 i męczyła mnie okrutnie. Pisałem o tym nawet na wykopie dawno temu, opisując wszystkie swoje negatywne odczucia z użytkowania płyty solgazu. Dostałem szybko PW od Bielą z pytaniem dlaczego oczerniam produkt i wszystkie swoje zażalenia powinienem
@Login_login: @Login_login: Dobra to solgaz wysyła mi płytę, robicie zrzutkę na całą nową butle z gazem, robię dwie rzeczy symetrycznie identycznie. co wrzuce do gara ziemiory to i na tym i na tym będę grzał Efekty wrzucam jako Laboratorium dziura w dupie niezrzeszone ( ͡°͜ʖ͡°)
@Login_login: nie dostałeś kubka i nakręcasz aferę? ( ͡°͜ʖ͡°) Marketing, ich prawo, każdy tak robi, kogo to obchodzi, kto w to wierzy, kogo to interesuje?
@PanJanKochany: to cieplo spalania z tego co sie orientuje (moze sie myle) zalezy od proporcji propan- butan, niby jak ma to regulowac kuchenka gazowa?
1. Jak dowodów, że płyta zużywa do 50% gazu mniej niż typowa gazówka nie było tak nie ma (@solgaz, my prosiliśmy o certyfikaty, testy laboratoryjne, a nie opinie z facebooka, czy jakiś nieznanych stron zajmujących się lokowaniem produktów, czy certyfikatem onetu)
2. Info na stronie głównej produktu, że płyta zużywa do 50% gazu mniej niż typowa gazówka jak było tak jest
3. Lista antyfanbojów @solgaz liczy już 415
4. Dowiedzieliśmy się też ile osób dostało (albo wczoraj dostało obietnicę dostania) od @SOLGAZ kubka, bądź zapalniczki, ta liczba wynosi: 220. (dużo zakopów jako "informacja nieprawdziwa", przy okazji prawie nikt nie prowadził żadnej dyskusji obronnej w tym znalezisku, ewidentnie sytuacja była prosta:
- chcesz nasz kubek?
- chcę!
- to zakop jako informacja nieprawdziwa
- ale nic nie muszę tam pisać? Bo muszę odrobić lekcje z pszyry
- nie, ewentualnie możesz dać plusa moim głupim argumentom
- ok, dawaj kubek, zakopałem!
SPAMlista.
@ryzy, @foxbond, @pkacper95, @Medioholik, @tinka69, @chrzanu180, @PedroLeon, @WezelGordyjski, @Pantokrator, @shadiss85, @Mar_cys, @KoszernyWentylator, @przeczki, @av18, @Znafca_tematu, @darkob, @GeneralRakieta, @rysiupanda, @Blooregard_QKazoo, @login_login, @foxbond, @lucku, @WykopowyMirek, @Ka4az, @Kliko, @Medioholik, @vaxx, @Katarina_Krotchliknioff, @mopo, @MyslalemNadTymNickiemDuzoZaDlugo, @heater, @Honzik11, @norbw74, @bialy100k, @mgr_rybak, @Blooregard_QKazoo, @Login_login, @Dziki_Bigos, @kamdz
Powstał również mem:
@SOLGAZ:
Wyjście jest jedno... Jako obserwator poza całą "inbą" z kubkami i pobocznymi tematami, stwierdzam że zamiast pustych słów powinniście wrzucić skany dokumentów z wyników serii badań własnych.
Proste
@loczyn: Dlaczego?
@maur: Co z wokiem, albo z długo gotującymi się potrawami? :)
A długo gotujące - zdarzyło mi się włączyć gotowanie na wolnym ogniu, ustawić by za 40 minut się wyłączyła sama.. :)
@maur: Ja mówię raczej o 4 godziny+, a nie 40 minut ;)
Sam wok już u mnie skreśla takie płyty, za bardzo lubię kuchnię azjatycką :)
Ale wok, jasne, rozumiem. :)
ejejej @SOLGAZ to kiedy usuwasz?
@stapry: Solgaz twierdzi, że gaz w ich płycie spala się w sporo wyższej temperaturze niż w tradycyjnej kuchence, więc może tędy droga?
Odniosę się do artykułu jak wieczorem z prqcy. Na szybko napisze teraz, że posiadałem płytę GPC-3 i męczyła mnie okrutnie. Pisałem o tym nawet na wykopie dawno temu, opisując wszystkie swoje negatywne odczucia z użytkowania płyty solgazu. Dostałem szybko PW od Bielą z pytaniem dlaczego oczerniam produkt i wszystkie swoje zażalenia powinienem
Marketing, ich prawo, każdy tak robi, kogo to obchodzi, kto w to wierzy, kogo to interesuje?