Wpis z mikrobloga

Interesujący wywiad na temat nadchodzącego erpega CD Projekt Red "Cyberpunk 2077". Wielu nowych informacji się tutaj nie znajdzie (wideo jest z 2012), ale można wyciągnąć kilka wniosków na podstawie ogólnikowych wypowiedzi szefa projektu. Moją szczególną uwagę przyciągnął jednak komentarz następującej treści: "Bethesda nie umie robić erpegów" :D. Cóż, ktoś tutaj zna się na rzeczy.

#gry #rpg #crpg #cyberpunk #cyberpunk2077 #bethesdasucks
Bethesda_sucks - Interesujący wywiad na temat nadchodzącego erpega CD Projekt Red "Cy...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

O dziwo, od tego czasu nie wiemy nic więcej właściwie. Tak wygląda jakby trwonili czas, mam nadzieję, że tak wielki projekt ich nie pogrzebie (bo widać,że chcą przebić W3 pod wszystkimi względami).
  • Odpowiedz
@marianbaczal: Coś wiadomo, bo gra bazuje na Cyberpunk 2020 i twórcy zarzekali się, że mają zamiar wiernie odwzorować system znany z PnP.

w 2012 a dopiero w 2016 prace ruszyły nad gra ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Cukru_xp: No chyba niezupełnie, przedprodukcja była na pewno wcześniej, choć pewnie masz rację, że dopiero teraz ruszyli z kopyta i zaczynają zatrudniać masę ludzi.I to mnie właśnie martwi,
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: gdzieś mi przeminęła lista osób zatrudnionych na wysokich szczeblach przez cdpr i stamtąd można było parę rzeczy się domyśleć. Np. mieli zatrudnić kogoś (od Ubisoftu chyba) od detekcji kolizji między obiektami, w sensie że chodziło o samochody.

To było jednak parę mięcy temu i już nie pamiętam nic więcej, może coś odkopię.
  • Odpowiedz
@Lisaros: W tym wywiadzie ten cały szef wspomina, że na pewno pojawią się nawet starsze samochody, jako klasyki w nieodległej w końcu przyszłości. Więc na pewno będziemy mieli możliwość poruszania się nimi. Podejrzewam, że będziemy też mogli latać i generalnie będą celować w target Skyrima + GTA 5. Czy to się uda to zobaczymy.
  • Odpowiedz