Wpis z mikrobloga

• 0
@Merkava mam na 2 może 3 lata spokój poz tym ba starej 770 wcsie (nie wiem dlaczego) fps spadly do 180. Stara byla regularnie czyszczona sterowniki aktualne. Poza tym gram troszke w battlefield 1 i w tej grze stara nie dawala rady sobie.
  • Odpowiedz
@arkeraymor: dwa decybele głośniejsza od Strix którą mam, nie wiem czy usłyszysz różnicę. Do tego jest cichszy od Strix 970 którego miałem wcześniej. Palit ma mniejsze taktowanie zegara więc temperatury/hałas będzie naturalnie niższy.
  • Odpowiedz
@arkeraymor: otóż to, ja swojej nie słyszę, na początku się wsłuchiwałem, a teraz tego nie 'zauważam'. Trzy wiatraki potrafią narobić szumu, to oczywiste, do tego przy takich obciążeniach. System mam bardzo cichy, wymieniłem wszystkie wiatraki w pudle i na chłodzeniu wodnym procesora, dlatego słyszę Strix'a. Ale wcale mi to nie przeszkadza. Gdybym nie wymienił wiatraków na lepsze/cichsze to pewnie bym nie słyszał karty video.
  • Odpowiedz
@PortalZeSmiesznymiObrazkami:

Ze strony producenta: Palit GTX1080 GameRock: 1645MHz / Boost Clock : 1784MHz. Nawet lepsza wersja Premium ma gorszą (delikatnie, ale jednak) specyfikację od tej MSI. Obczaj sobie także ile miejsca zajmuje Palit (2.5 slot więc teoretycznie ciężko będzie pod SLI), wygląd to już kwestia gustu, ale Palit wygląda jak tania zabawka.
  • Odpowiedz
@Pooodi: 1080 jak wyszła w USA to kosztowała 600-700$, w Europie właśnie tyle kosztowała ale w funtach brytyjskich. Plotki mówią o 1000$ w USA za wersję Ti. Jak na razie cena wydaje się zaporowa, i tak jest bardzo wysoka za niektóre wersje 1080 trzeba zapłacić już teraz 4k PLN
  • Odpowiedz
@stiwinga22: Wystarczy wlaczyc AA MSAAx4 ,x8 aby zabic ta karte w FHD nie mowiac o hairworksach
@patrol798: ale karty gigabyta nie jest tajemnica ze kreca sie lepiej niz pozostale + maja lepsza sekcje zasilania i nie mow ze bedzie niewiadomo jak sie kreci w rozdzialce FHD bo to jest zwykle klamstwo bo to tryb prawie idle. @arkeraymor: Gratulacja to w sumie najlepsza dostepna karta no moze
  • Odpowiedz
@patrol798: ty tez sie tak nie denerwuj jak ktos pomyli osoby. Spokojniej trzeba podchodzic do zycia. Wystarczy lekko pomyslec ze ktos mogl sie pomylic nie zawsze trzeba odpisywac i szukac dziury w calym. Takze spokojnej nocy bez nerwow.
  • Odpowiedz