Wpis z mikrobloga

@SOLGAZ tak z ciekawości to gdzie się podziewają spaliny z waszych płyt - jak są odprowadzane ?

Miałem dobrą kuchenkę gazową i teraz mam dobrą indukcję i bardzo mnie cieszy zmiana głównie ze względu na brak tego tłustego osmolenia całego pomieszczenia. Po dwóch latach używana indukcji bez okapu nie mam nic tłustego, zupełnie. To jest największa różnica jak dla mnie. Ciekaw jestem jak sobie ze spalinami radzi wasz sprzęt
@SOLGAZ: Co masz na myśli przez "mają o wiele mniej tlenku węgla"? Przy odpowiednim dostępie powietrza ( zawartego w nim tlenu) w tradycyjnej kuchence gazowej tlenek węgla nie powstaje.

Badałem kiedyś "tradycyjny" palnik w laboratorium na politechnice, jeśli palnik jest sprawny i lambda odpowiednia to jedyna szansa na wskazanie CO to chyba włożenie sondy prosto w płomień gdzie CO jeszcze nie zdąży się dopalić.