Aktywne Wpisy

RepeatPlease +16
Chat GPT twierdzi że za dwie czekolady zapłacę 10.07zl, czy jest ktoś kto kupił dwie i może rozszyfrować ostateczną cenę 🤣 #biedronka
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
kot__morderca +50
teraz widac ze caly ostatni wzrost tesli to pod przyklejenie sie Melona do Trumpa w kampani, a po wyborach klasyka czyli realizacja. A tu analizuje taki anon programista fundamenty, liczy w excelu liczbe robotaxowek za 50 lat, no śmiech. Fugazi.
#gielda
#gielda





Gdzie jest autor dzieła - @bolimienoga?
#heheszki #solgaz #bolimienoga #humorobrazkowy
źródło: comment_YJ58W5BM8DyR9W3HWTB9BjrHxr3J18eu.jpg
Pobierz@norbw74: Z porównania, które przytoczyłem:
Syntetyczne porównanie płyt
Cudow nie ma.
Jeżeli nie (czyli nie będzie 50% oszczędności w porównaniu do "starej" - ale ATESTOWANEJ I SPRAWNEJ kuchenki), to możesz się z nimi sądzić o nierzetelną reklamę i celowe wprowadzenie w błąd. O ile oczywiście dowiedziesz, że ta oszczędność nie występuje lub jest znacząco niższa. Myślę, że pomiar i testy wykonane przez rzeczoznawcę były by kluczowe.
A podobalo mi sie przez chwile....
Indukcja jest duzo lepsza.
Szybka, zimna, sprawna.
@norbw74:
"_mw - masa wody [kg], przyjęto 1 kg,
cw - ciepło właściwe wody [kJ/kg∙º
Sami producenci podają, że indukcja ma 90% sprawności.
Tak czy inaczej dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
@norbw74: tylko nie mówią - w jakich warunkach?
Bo rodzaj i wielkość dna naczynia mają ogromne znaczenie. Przy niskiej mocy i małym naczyniu sprawność spadnie pewnie do 30%?
Sytuacja i tak jest lepsza niż w przypadku płyt gazowych, tam nikt nie podaje sprawności.
Jak można pomylić związki zapachowe z aromatycznymi?
@SOLGAZ: a solgaz GAZ tylko na prąd i GAZ
xD
Wyszło na to że dopóki kuchenki kupowali nieświadomi użytkownicy do póty @SOLAGAZ miał nienaganną opinię. Jak już grono użytkowników się zwiększyło to wyszły na jaw mankamenty i rzeczywistość. Niby 300%drożej, a nie wychodzi taniej i wcale lepiej.
@durielek: Nie.Naczynie jest odbiornikiem energii - nie generuje strat.Straty, to różnica między energią pobrana a dostarczoną. Straty mogą się powiększać z powodu kształtu i materiału naczynia (niedopasowanie). Ale wtedy to znów nie są "straty w naczyniu" a straty PRZED naczyniem :)
no i pewnie strat z samego źródła zasilania też nie uwzględnają przy tym
ale to "na chłopski rozum" tylko... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@durielek: wielkośc tych "strat" zależy od pojemności cieplnej garnka a nie od parametrów płyty indukcyjnej. Ponadto nie jest to strata płyty - bo ona energię przekazała (a chodzi nam właśnie o sprawność przekazywania energii). Te straty to straty całego procesu gotowania, nie mające nic wspólnego ze sprawnością płyty grzejnej.