Wpis z mikrobloga

Witam, chciałbym stworzyć generator imion, który sam by je stworzył. Bez żadnego losowania imion z listy czy coś w ten deseń. Robił ktoś może coś podobnego? Chciałbym zobaczyć kod jak coś takiego uzyskać, bo szczerze to nie mam najmniejszego pojęcie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#programowanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RootVik: sam go debilnie usunąłem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Chodziło mi o to, że musisz stworzyć jakiś pseudo-algorytm wzorzec, na którym dane imię będzie mogło być wygenerowane. Komputer sam z siebie nic logicznego i sensownego nie złoży. Określ mu pewne zasady i na ich podstawie będziesz mógł wygenerować imię.
Jak nie chcesz pisać tego od podstaw, skorzystaj z tego co chłopaki wyżej podpowiedzieli.
  • Odpowiedz
@RootVik: tak jak pisze @allocer musisz zadac jakas logike - np. pomiedzy dwoma spolgloskami dodasz samogloske ale bez litery 'y', ilosc liter nie mniejsza niz 2, ale nie wieksza niz 8, pierwsza litera musi byc z wielkiej itd. Bez czegos takiego program wyrzuci ci jedynie zbior przypadkowych liter, ktore z imionami niewiele beda mialy wspolnego. Raczej calosc da sie zrobic na podstawowych forach i ifach + Random, wiec nie
  • Odpowiedz
@gruchacz: zależy też jakie chce mieć te imiona. Może np. chcieć mieć zupełnie inne niż mamy w słowniku, tylko np. koncepcja własna do nazywania krasnoludów w jakiejś grze :). W każdym razie wymyślenie tu własnej logiki to mus, inaczej nie da rady.
  • Odpowiedz