Wpis z mikrobloga

Co innego rabat u Ciebie jako detalisty, co innego bezpośrednio u producenta i co innego jak się bierze kilka sztuk (konkretniej 4) towaru, droższego towaru bo Płyta gazowa GPC 4+1 za ~2,5 tys. zł, czyli łącznie za kwotę prawie 10 tys zł, z dostawą pod jeden adres. Chyba w tej sytuacji pytanie o rabat było jak najbardziej na miejscu? Zapytałem, dostałem odpowiedź że do zamówienia mogą dołączyć czekoladki za 20 zł, nic
  • Odpowiedz
@Login_login: jeśli jedynym kryterium dla Ciebie jest rabat to chętnie podniesiemy ceny o 500zł na godzinę, żeby dać taką zniżkę, ale czy to nie bez sensu? Czy wtedy nagle chętnie kupisz bo będzie 12,5% rabatu?

Ceny już dawno ustaliliśmy na takim poziomie żeby nie walczyć rabatami, bo tak mogą robić tylko producenci którzy mają słaby sprzęt. My stawiamy na jakość, dobre komponenty itd.
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: jakość i dobra cena się nie wyklucza. Idź do Toyoty - ponoć ostatni bastion jakościowych samochodów. Rabat 10 % dostaniesz od ręki. Macie postkomunistyczną politykę cenową.
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: @Login_login: Ja p------e. Skoro Toyota daje od ręki każdemu Januszowi rabat 10% to znaczy, że mają nieco podniesione ceny, bo to by właśnie skorygować to rabatem na wstępie. Pewnie i tak dają ten rabat jak domówisz jakieś dodatkowe opcje, bo na golasa to wątpie, że opuszczą choćby złotówkę. Na dodatkach producenci aut zarabiają grubo, więc mogą wtedy sobie rabatować.
Chciałeś zamówić 4 płyty za kwote 10 tys.
  • Odpowiedz