Wpis z mikrobloga

Co się #!$%@?ło. Wchodze do sklepu, niedaleko mojego domu. Kupuję sok do roboty. Chce placic karta. Wąsaty Janusz-sprzedawca mi mowi, zeplatnosc karta od 5 zl, sok 4... o Ty #!$%@?, cebulaku... Ja mówię, ze takie cos nie jest legalne. On: w naszym sklepi jest. Dzisiaj zglaszam do banku. Zobaczymy, czy będzie miał boliznes jak mu terminal zabiorą albo zaplaci karę. Pamietajcie Mireczki, NIE ISTNIEJE MINIMALNA PLATNOSC KARTĄ. Prowizje za terminal to groszowe sprawy. Zglaszacie do swojego banku, ze w tym sklepie taka to inba z limitami a bank dalej kreci gownoburze sam. ( ),
  • 223
@OjciecMalwersant: Poza tym to umowa adhezyjna tak naprawdę, więc tutaj jest mowa o szerszej rzeszy podmiotów, więc można powiedzieć że w pewnym stopniu jej niedotrzymywanie ma wpływ na sytuacje rynkową. Ale to już dość karkołomne :v
A i kolejna sprawa - de facto jesteś klientem operatora (VISA-Mastercard) albo banku i masz prawo wymagać,że osoba która się ZOBOWIĄZUJE do czegoś z tego korzystała
@rzydoMasonerya nie każdy chce non stop nosić drobne przy dupie. Często żeby nie wypychać kieszeni noszę mały portfel bez miejsca na monety, po prostu karta, najważniejsze dokumenty i parę banknotów. Mam #!$%@? specjalnie dla januszowego widzimisię drobniaki do kieszeni wsypywać?
@NieTakiCebulak: ja miałem inna sytuacje na małej noname stacji benzynowej. wracałem z imprezy zero sklepu, a pić się chce. wpadam na stacje biorę cole idę do kasy, a janusz biznesu z tekstem płatność kartą powyżej 50 zł!! powiedziałem mu grzecznie do widzenia(w myślach leciały wiązanki w stronę januszabiznesu). także jak Ty zgłosiłeś go o 5zł to ciekawe co byś zrobił jakby Ci wyleciał z 50( ͡° ͜ʖ ͡°
@wojtaasp nie ma dla mnie znaczenia, czy to 5, czy 500zł. To, że mam pieniądze nie znaczy, że muszę je rozdawać, szczególnie takim UMYSŁOWO-ubogim biznesmenom. Ile mogę tyle daje na pajacyk, resztę kasy przeznaczam dla siebie i o każdą złotówkę bezprawnie mi zabieranom walczę bo uczciwie na nią zarabiam.
@NieTakiCebulak nie słuchaj tych kretynów co Ci mówią że ma Ci być wstyd. To jest niedozwolone i jeżeli mój bank daje mi możliwość zapłacić kartą jeśli nie mam gotówki albo mam takie widzimisię, to mam zasrane prawo z tego skorzystać.

A jak ich #!$%@? nie stać na prowizje to niech nie mają terminala.

Sam miałem ostatnio taka sytuacje, i byłem zmuszony dokupić gumy. 5zl to pikuś, niektórzy dają 20
@NieTakiCebulak
Nie jestem pewien, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że poza prowizją, przedsiębiorca musi płacić comiesięczną opłatę za dzierżawę terminala, która nie jest groszowa (guglanie na szybko ofert operatorów nic Tobie w tej chwili nie da, diabeł tkwi w szczegółach). Do tego prowizje - bez względu na to ile wynoszą, warto wziąć pod uwagę, że zysk z tytułu Twoich zakupów zostanie pomniejszony na niekorzyść przedsiębiorcy o ich wysokość. Ponadto, pieniądze z
@NieTakiCebulak: no tak, najlepiej #!$%@?ć, niech zabiorą im ten terminal i w ogóle już tam nic nie będziesz mógł kupić, bo po pierwsze gotówki nie nosisz, a po drugie trochę wstyd przychodzić do sklepu w którym #!$%@?ło się właściciela. Życzę wygranej mireczku i więcej takich problemów na co dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
gosc ma duzy sklep, stac go na to. (…) chce więcej zarobić

chcemy z rozowym wysłac dwa powiadomienia ale po sobie, tak aby miał problem

Podbijanie zysków w ten sposób powinno być piętnowabe i do tego dąże

@NieTakiCebulak: Ciebie boli, bo człowiek zarabia. Dlatego chcesz mu zaszkodzić. Bieda umysłowa jest w twojej główce. Oprócz tej biedy masz w niej również wytworzone ujemne wyobrażenie o ludziach, któremu sam doskonale odpowiadasz.
ludzie deklarujący radość z likwidacji gotówki są zwyczajnie upośledzeni. Pożycz 5zł? Spoko, tylko poczekaj do jutra, aż przelew dojdzie. Podatek od każdej możliwej transakcji i totalna kontrola ze strony US. Chcesz coś sprzedać sąsiadowi? Płać podatek, #!$%@?. Chcesz dać dzieciakowi znajomych 400zł na komunię? Płać podatek, niewolniku!

@Pantokrator: I tak jesteś niewolnikiem bo wielu innych podatków nie obejdziesz, jak będą chcieli to je znowu podwyższą, a ten nawet nie istnieje więc
Kfd to pięknie załatwiło. Wszystkie produkty przy płatności gotówką objęte są rabatem 1% :D innymi słowami dołączają 1 proc przy płatności kartą
i bardzo dobrze, że nie przyjął twojej zapyziałej stulejarskiej karty za soczek, weź se noś gotówkę jak normalny człowiek, o
@duncanidaho2: a co za afera sernikowa, ktoś sernika nie chciał przyjąć za soczek?
@NieTakiCebulak: dobrze, mordki od terminali przycisną Janusza bo takie sa umowy. Nie wiem jaki nick mial debil od tekstu A SKONT WIESH CZY WIELKI POLAG PRZEDSJEMBJORCA NIE PODPISAL INNEJ UMOWY XDDDDDDD ta #!$%@? dla jakiegos gownopolaka dadza cos innego niz standardowe owu xD boze jak kisne. W barze w ktorym kiedys #!$%@? mojego bylego promotora po skardze zniesli swoje piekne limity w jeden dzien.
Ustawa o usługach płatniczych reguluje kilka wyjatkow
@NieTakiCebulak: i tym się różni włąśnie bycie konfidentem od bycia dobrym obywatelem. Bo co innego donoszenie na popełnianie przestępstw, a co innego robienie dymu januszowi, bo jaśnie pan nie mógł kupić gównosoku za 4 zł kartą.
gosc ma duzy sklep, stac go na to. (…) chce więcej zarobić

chcemy z rozowym wysłac dwa powiadomienia ale po sobie, tak aby miał problem

Podbijanie zysków w ten sposób powinno być piętnowabe i do tego dąże

@NieTakiCebulak: Ciebie boli, bo człowiek zarabia. Dlatego chcesz mu zaszkodzić. Bieda umysłowa jest w twojej główce. Oprócz tej biedy masz w niej również wytworzone ujemne wyobrażenie o ludziach, któremu sam doskonale odpowiadasz.
Bzdura.... boli
@rzydoMasonerya: Przedsiębiorce? Hehe, dobre. Skoro go nie stać terminal, to niech NIE OSZUKUJE. Tak, bo to jest oszustwo, nie tylko mnie ale i banku. Łamie on umowę.

Ja też przez 90% czasu nie noszę pieniędzy przy sobie, a dlaczego? Bo bank DAJE MI TAKĄ MOŻLIWOŚĆ PŁACENIA KARTĄ, gdziekolwiek jest terminal.

Drobne to ja mam, jak potrzebuje 5 zł na jakieś gówno, gdzie nie ma terminala. Muszę wypłacać 50 zł, a potem
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.