Aktywne Wpisy
pieknylowca +449
Dlatego szczerze lepiej zapłacić 300zl za rokse i być obsłużonym po królewsku niż zapłacić tyle samo, stracić czas a potem zostać zablokowanym na tinderze. #p0lka #zwiazki #rozowepaski
JavierDaY +28
Jak sobie radzicie z różowymi, które wiecznie chcą gdzieś latać, byliśmy w tym roku na urlopie 10 dni w turcji, planujemy w lipcu do włoch na 5 dni, a ta jeszcze mnie gdzieś chce wyciągnąć. Latanie samolotem to dla mnie najgorsze przeżycie, latam na lekach uspokajających, po których spie z dwie doby, bardziej męczę się, bo budzę się często i ciągle jestem w pół śnie. Tłumacze jej jak to wygląda, ze nie
Idź tracić energię na coś pożytecznego
xDD
@NieTakiCebulak: jakie prawo nakazuje przyjmowanie platnosci karta ?
@NieTakiCebulak: nie ma zakazu (wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa) ustanawiania kwoty minimalnej przy płatności kartą - czyli jest to legalne. Co najwyżej umowa pomiędzy sklepem, a dostawcą terminala, może przewidywać taki zakaz - ale to umowa, której Ty nie jesteś stroną i niespecjalnie masz roszczenie o "brak kwoty minimalnej przy płatności kartą".
Sprzedawca prawa nie złamał.
@rzydoMasonerya: ja będę płakał ze szczęścia
@rzydoMasonerya: ja będę płakał ze szczęścia
No obys sie pozniej nie zesral kolego ;)
@NieTakiCebulak: no w #czestochowa na PKP w kiosku obok kas tez za bilety MPK nie można płacić karta. Masakra...
No wcale sie nie dziwie jak na bilecie zarabia sie 4 grosze... Sa nadal firmy obslugujace platnosci karta gdzie minimalna kwota prowizji pobierana z kazdej transakcji to np 10 groszy plus prowizja
ale w ogóle w jaki sposób są te prowizje naliczane? Bo jak procentowo to nie ma to żadnego znaczenia ile kupisz. Chyba, że jest stała opłata dodatkowa czy coś takiego przy każdej płatności kartą to co innego, ale to pewnie wciąż jakieś grosze. Janusz by zarobił tak czy siak tylko kilka groszy mniej najwyzej, a nie zraziłby po pierwsze klienta, a po drugie po prostu wziąłby soczek więcej