Wpis z mikrobloga

#monitor #monitory #pc #pcmasterrace #komputery

Komputerowe świry potrzebuję Waszej pomocy. Skąd to zwątpienie we mnie? Otóż szukam monitora w przedziale 700-900 zł i mi już łeb pęka od ilości informacji. Chcę monitor 23,7-24 cale, IPS, full HD, matowy, bez dużego srebrzenia i z dobrym czasem reakcji. Najlepiej żeby też dobrze wyglądał, tzn, miał cienką ramkę. Nie potrzebuje w nim głośników, za to dobrze żeby miał DP i HDMI. Fajnie jakby miał też jakieś bajery żeby się oczy nie męczyły, bo trochę spędzam czasu przed monitorem. Będę go używał głównie do gier i internetów, ale raczej nie CSa, więc super czasy reakcji 1 ms, matryce TN i odświeżanie >60 hz mnie nie interesują.
Wstępnie wybrałem Della U2414H ze względu na rozmiar, matrycę, cienką ramkę, wydaje mi się bardzo dobre opinie internautów ( ͡° ͜ʖ ͡°) oraz czas reakcji, który mimo, że wynosi 8 ms, to w testach wypada rewelacyjnie (coś pomiędzy 4-5 ms jeśli się nie mylę). Problem z nim jest tylko jeden: cena, która wynosi najtaniej 980 zł., a to dosyć przekracza mój budżet. No i nie wiem jak to z tym podświetleniem jest, bo parę osób narzeka, ale to jest chyba loteria i można go wymienić w takiej sytuacji. Oglądałem też kilka tańszych Delli (m.in. P2417H również bardzo polecany), ale chyba w każdym mi coś nie pasowało (w p2417H gruba ramka). Podoba mi się też LG 24MP88HV, ale ten ma akurat różne ma opinie i mnie tym nie przekonuje do końca.
Chcę ten monitor kupić na dniach, a od 3 dni codziennie po kilka godzin oglądam te monitory i na nic się nie umiem zdecydować.

EDIT: Mam GTX 960, a są ponoć jakieś technologie, które się przydają przy kartach n-vidii lub AMD, więc może się ta informacja przyda :)
  • 10
@cichysit: w x-kom, bo cena jest jedną z niższych, a w przypadku zwrotów/wymiany chyba nie robią problemów i zawsze mogę podjechać do ich stacjonarnego sklepu, a nie wysyłać kuriera. Przejrzałem wszystkie większe sklepy, które mają ten monitor i niestety nie ma w żadnym z nich kodów rabatowych :/