Wpis z mikrobloga

@d0t3r: Tak, w głowie ale proszę bardzo:
W zależności od tego jakie duże chcesz porcje, tniesz kuraka na poduszki w których nożem wykrajasz "kieszonkę", przyprawiasz jak lubisz i odstawiasz. Pieczarki możesz zetrzeć na tarce lub pokroić w drobne kawałki i dodajesz na patelnie do podsmażonej już cebuli. Tak se dusisz aż woda pójdzie w p---u. Do przygotowanych kieszonek upychasz pieczarki i jak najwięcej żółtego sera. Teraz wyciągasz z lodówki ciasto
  • Odpowiedz
Zrób w papirusie z ziołami prowansalskimi.


@MyPhilosophy: panie weź poczytaj skład jakie to g---o jest w tym papirusie. niby smazysz bez tluszczu hehe, a tam tluszcz utwardzny i inne cuda
  • Odpowiedz
@d0t3r: Filety pokrój na kawałki, wymieszaj z oregano, solą, pieprzem i oliwą, odstaw na chwilę. Jeśli masz pomidory koktajlowe to pokrój je na pół, jeśli takie normalne, to sparz je, ściągnij skórkę i pokrój. Pokrój również suszone pomidory. Na oliwie podsmaż trochę czosnku, wrzuć kurczaka, chwilę smaż, dodaj pomidory(normalne i suszone), dodaj bazylię/zioła prowansalskie, chwilę smaż, dodaj trochę śmietanki 30% i podduszaj to. Do tego makaron albo jakaś kasza. Możesz
  • Odpowiedz