Wpis z mikrobloga

@wigry3: przepis sprawdzony przeze mnie wielokrotnie, zawsze wszystkim smakował :)

Będziesz potrzebowała:
- ok 2 kg kapusty kiszonej
- ok 0,5 kg kapusty białej
- 500 g szynki wieprzowej
- 500 g wołowiny (zrazowa, rostbef, jakaś chuda generalnie)
- 500 g kiełbas - z dzika, jelenia, jakieś dobre żeby były
- 300 g boczku wędzonego, parzonego
- 100 g boczku wędzonego, surowego
- Smalec (dobry)
- 100 g borowika szlachetnego (jedno
@wigry3: Ile domów tyle przepisów :) U nas np daje się kiszonej tyle co zwykłej, nie daje się wina ani przecieru, ani miodu, ale dodaje się słoik powideł śliwkowych... za to dużo dobrego smalcu, jak @piotrow zaznaczył :)

I z mojego doświadczenia wynika, że nie wiem czemu, ale po kilku godzinach gotowania [pyrkania!], wystudzeniu i podduszeniu następnego dnia, wszystko jest już gotowe. Ni wiem, czy inne warzywa teraz są, czy inne