W Polsce po północy. Równo dwa lata temu moja rodzina zmieniła adres z polskiego na angielski. Cieszę się, że jesteśmy razem. Jeszcze nie wiemy, czy zostaniemy tu na stałe. Przy okazji piekąc chleb litewski, pomyślałem o @geuze i @Old_Postman. Pewnie jeszcze kogoś pominąłem. Trzymajcie się. #chleb #chlebdomowy #dasbrot #bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem
@tptak: właśnie litewski czeka na zrobienie u mnie w kolejce :) A wczoraj też kończyłem przed północą - tym razem znowu 100% żytni, zakwas, zaczyn, ale tym razem z dodatkiem słodu jęczmiennego. Wyszedł fajnie. Wieczorem wrzuce jakieś foto
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Przy okazji piekąc chleb litewski, pomyślałem o @geuze i @Old_Postman. Pewnie jeszcze kogoś pominąłem. Trzymajcie się.
#chleb #chlebdomowy #dasbrot #bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem
A wczoraj też kończyłem przed północą - tym razem znowu 100% żytni, zakwas, zaczyn, ale tym razem z dodatkiem słodu jęczmiennego. Wyszedł fajnie. Wieczorem wrzuce jakieś foto