Aktywne Wpisy

vorky +39
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
labelle +4
Moi rodzice całe życie prowadzili gospodarstwo rolne i praktycznie nigdzie nie jeździli. Nigdy nie widzieli morza ani gór, nie byli też za granicą. Wcześniej nie mieli takiej możliwości, a później, gdy już mogłam ich gdzieś zabrać, opiekowali się leżącą babcią. Babcia zmarła dwa miesiące temu i myślałam, że wreszcie po tylu latach będą mogli choć na chwilę odetchnąć i gdzieś wyjechać.
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i

Polska miała wybór albo dołączyć do UE albo wrócić do strefy wpływów Rosji.
@Den_Waldganger: No zgadza się. Ale z tego nie wynika że suwerenność jako taka nie istnieje. Jest po prostu stopniowalna, nie zerojedynkowa.
JAk unia okaże sie dla nas szkodliwa i nie bedzie widac perspektywy, zeby to się miało zmienić, powinniśmy z niej wyjść.
Historia juz widziałą takie przypadki, ze próbowano coś utrzymywać na siłę.
I jak się mozna domyśleć, efekty były marne.
Co dalej?!
BA, nawet GB, ktora z unii wychodzi, też mysle, ze przetrwa i nic jej poważnego nie bedzie.
NAwet widac po rynkach, miała byc tragedia, armagedon, tymczasem funt wszystko co stracił, juz zdazył odrobić.
Na pewno nie powinniśmy tkwić w tworze, ktory nam szkodzi i nie zapowiada sie, zeby przestał.
A co myslisz, ze zaraz nas Rosja zaatakuje
@nunu85: Bo są bardzo bogate i odizolowane od zagrożenia. Są w pewnym sensie takimi pasożytami na bezpieczeństwie, jaki daje UE - ciężko zaatakować np. Rosji Szwajcarię, nie naruszając granic UE.
Co nie zmienia faktu, że zarówno Norwegia jak i Szwajcaria płacą olbrzymie pieniądze do budżetu UE i wprowadzają u siebie prawa UE za prawo dostępu do wspólnego
Emocjonalne p---------e i nic więcej.
@willard: Wskaż je proszę. Mając na uwadze wszelkie uwarunkowania geopolityczne, militarne, gospodarcze. Nie powołuj się proszę na UK, bo Wielka Brytania jest potęgą gospodarczą i może sobie pozwolić na wiele - czy będzie czy nie będzie w UE. Poza tym nie jest w bezpośrednim otoczeniu zagrożenia odbudowującego się imperium. My niestety
Widzisz, ja potrafię sobie wyobazić że UE jest tworem konfederacyjnym, bez centralnego rządu,