Wpis z mikrobloga

@Rasty: ma to może sens dopóki nie zdasz sobie sprawy że przeświadczenie pod tytułem "wszystko jest w internecie" to pobożne życzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rasty: Przez takie przeswiadczenie trafiam później na takich 'seniorów' po 4-7 lat w branży co potrafią tyle ile widzieli w cudzym kodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czytanie książek to świetne uzupełnienie wiedzy teoretycznej.
  • Odpowiedz
@zarev: hahahahahahahah uzupełnienie wiedzy teoretycznej o co? o dodatkowo teorie hhhahaha tylko i wyłącznie praktyka, wydaje ci się, że coś umiesz piszesz, napotykasz problem szukasz rozwiązania. Najlepiej według mnie uczysz się rozwiązując problemy jakie napotykasz .
  • Odpowiedz
@Rasty: Długo programujesz? Samą praktyką mozesz zostać co najwyżej zawodowym klepaczem kodu co 9-17 robi swoje i idzie do domu, wszystkie poważne firmy szukają inżynierów co potrafią pracować nad niestandardowymi i niespotykanymi problemami.
  • Odpowiedz
wszystkie poważne firmy szukają inżynierów co potrafią pracować nad niestandardowymi i niespotykanymi problemami.

@zarev: Ale tego nie znajdziesz w książce to własnie esencja tego co napisałem.
  • Odpowiedz
@zarev: ale co to ma wspólnego z nauką programowania py z książki horyzonty to wedle mojej opinii zostają ograniczone do wiedzy autora oraz brakiem możliwości rozwiania niejasności. Kiedy trafisz na jakiś problem niejasność, nie zadasz pytania książce i bez tego nie ruszysz, zrazisz się bo uznasz to nie dla mnie ja tego nie rozumie. Pewnie nie dogadamy się ja bawię się od paru lat w webdev ale py nie tykałem
  • Odpowiedz