Aktywne Wpisy

Jagoo +88
No, działa dodawanie zdjęć!
Wspaniały to był wieczór, kolejna wystawa, kolejni klienci zadowoleni. Wrzucam w komentarze zdjęcia z wydarzenia..
(Tak, gruba i pije, kasuje konto, więcej nie będę malować xd).
#jagooart #sztuka #malarstwo #psychodeliki #tworczoscwlasna
Wspaniały to był wieczór, kolejna wystawa, kolejni klienci zadowoleni. Wrzucam w komentarze zdjęcia z wydarzenia..
(Tak, gruba i pije, kasuje konto, więcej nie będę malować xd).
#jagooart #sztuka #malarstwo #psychodeliki #tworczoscwlasna
źródło: temp_file5585055437880244052
Pobierz
trzeci +32
Czy mirki doceniają amatorskie wykonania #siecikomputerowe ?
źródło: temp_file8857969113817046906
Pobierz

5 letnie auto z benzyną, kosztuje zwykle 3-5k więcej niż odpowiednik w dieslu
Na dieslu da się przejechać 300 - 500k km
Spalanie jest na poziomie 4,5 - 6,5l/100km.
Chyba idealna pozycja dla ludzi lubiących daleko jeździć.
Benzyniak wytrzyma 200 - 300k km, pali min. 7-8l/100km.
Plus jest taki, że można deptać zimne auto i nic nie powinno się zepsuć.
Bierze się te benzynowe bo można przerobić na gaz.
Ok. Gaz 2,3zł/l, instalacja 2-3k zł. Może kiedyś się zwróci, z tym że:
nie każdy samochód się nadaje do tak suchego paliwa, po kilku latach trzeba będzie wymieniać bliżej nieokreślone mi elementy silnika. Zanim instalacja się zwróci, auto będzie mogło mieć full drogich usterek.
Oczywiście są modele, które wytrzymują z tą instalacją, jeżdżą lata itp. itd., pytanie czy właściciele nie męczą się z przełączaniem na gaz podczas niższych temperatur, czy tego gazu nie bierze 15-20l bo tak itp. itd.
Rozumiem, że wszystkie mirki chwalące gaz, to ci co kupili dopiero autko, zainwestowali w lpg i sobie chwalą tankowanie za niskie kwoty? A wszelkie mankamenty to już nieistotne bo głupio się przyznać (?)
#samochody #motoryzacja
Ps. kupiłem auto w cenie instalacji LPG i sobie chwalę bo przy najmniej mam spokój z dwumasami, turbami i wtryskami, a przy ruszaniu spod świateł nie generuje zasłony dymnej.
Samochód z dieslem często jest droższy od jego odpowiednika w benzynie. Wszystko zależy od konkretnych silników i modeli samochodów.
Przebieg silnika zależy od tego jak był użytkowany. Przebiegi rzędu 300k są w Polsce normalką, tylko że większość ma te przebiegi korygowane na zegarach. Wystarczy spojrzeć na niemiecki rynek i z jakimi przebiegami