Wpis z mikrobloga

Kumple pytają się ile leciałem nowym autem. Odpowiadam zgodnie z prawdą że 160 bo więcej i tak nie widzę sensu jeździć ale bez problemu 200 by leciał. Nagle jeden się z nich wtrąca:
-e to mogłeś sobie passatta takiego jak ja kupić niby 1.9 TDI 90km a 200 tez pojedzie.
-Tak tylko że twój przy takiej prędkości mało się nie rozleci. A mój merol będzie jechał cicho i bez problemu (Tutaj muszę zaznaczyć że kumpel ma obsesje na punkcie tego passata i chciałem mu zagrać na nerwach.)
-(z wyrazem twarzy jakbym go obraził) Ty się kurr.. nie znasz i takie prędkości są normalne dla tych silników.
I tu sie poddałem.
passaciarze never changes
A tak przy okazji przy jakiej predkosci jazda przestaje być komfortowa w takim passacie?
#mercedes #vag #passat #samochody
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Kodrat: Ale z tym cichutko i bez problemu to trochę Cię poniosło - powyżej 150km/h to ten samochód w ogóle nie przyśpiesza:
https://www.youtube.com/watch?v=oAYpB0uA3ck
W dodatku przy 200km/h nawet w E klasie nie jest jakoś specjalnie cicho. Co prawda nie mam porównania z paseratti, ale cichością bym tego nie nazwał.
Jak mieszkasz gdzieś w okolicach autostrady, to wybierz się z kolegą na wycieczkę, żeby sprawdzić to 200km/h w 90 konnym Passacie
  • Odpowiedz
@LDevil: Wiem że mnie poniosło. Chciałem mu na na nerwach zagrać bo jestem wredny ( ). Już kiedyś nawet oferowałem mu że zapłacę za autostradę. Akurat był "zajęty".
  • Odpowiedz
  • 2
@Marek_Kodrat Co do prędkości to głównie kwestia osobistą, Jak latałem po autostradach 160-170km/h dieslem 68KM to dawałem głośniej radio i było dla mnie komfortowo xD
  • Odpowiedz