Aktywne Wpisy

Akatrosh +43
Tak ostatnio zwracam uwagę na to jak ludzie nie zasłaniają okien. Ludzie coraz częściej nawet firanek w oknach nie mają. Dodać do tego bloki budowane 2 metry od chodnika i generalnie wszystko widać co ludzie w mieszkaniach robią na parterach, właściwie to można z nimi TV oglądać. Siedzi sobie chłop bez spodni na kanapie i ogląda jakiś serial, koś tam przy stole coś je, a obok sobie ludzie chodzą i wszystko widzą.

Porten +155

https://youtu.be/Y3bE1kuNUhU?t=1m4s
Bo ostatnio wyśmiano pewne szkolenie, gdzie ruchy niby były zbyt szybki, krótkie itd.
http://www.wykop.pl/link/3482165/trener-sylwetki-czyli-jak-nie-trenowac-ludzi/#comment-41355755
Jak widać, gdyby Ronie miał z 60 kg, to wszyscy "lali by ze śmiechu", bo to wygląda jak parodia kulrutystyki, jakieś ruchy po 5-7 cm.
A jednak, ćwiczenia moga mieć rózne wymiary i różną formę. Wyśmiewano tam też pewne ćwiczenia izometryczne, jako absurdane (tylko dlatego, że ktoś chyba nigdy ich nie stosował :D)
#silownia #silka #sport #crossfit
Nie chodzi o wygląd, wagę, odżywianie :) Tylko o technikę, która teoreycznie wg speców wykopowych jest tragiczna. No ale nikt tego nie powie, bo przeciez na filmie ma ze 140 kg.
1. Ale wiesz, że przy nagrywaniu treningów z zamiarem wydania tego ludzie często dodawali parę kilo na sztangę, by lepiej wygladało. Ale jesli w tym przypadku nie, to:
2. Jeśli nie widzisz różnicy między treningiem Ronniego a tym z filmiku z wykopu to słabo. Ale jeśli nie, to:
3. Big Ron jest kaleką, właśnie przez swoje treningi. I o to się rozchodzi.
Trzeba było podlinkowac treningi Warrena, bo tam dopiero
@Prekambr:
Video ma wiele min i wiele ćiczeń, ale wieszośc z nich jest wykonywana prawie identycznie, jesli idzie o zakres ruchu i szybkość.
@Prekambr:
#!$%@? głupoty i już widze, ze nie masz bladego o tym pojęcia (bo "kaleka" jest z zupełnie innego
@Karoleer:
Wyobraś sobie, że uprawiam ten już naście lat i dobrze wiem, jak ćwiczą ludzie mający po 105-125 kg czystych mięśni, bo nie raz z takimi ćwiczyłem.
Po drugie matole, jedyne czego się czepiam, to wyśmiewania tych ćwiczen, tak jakby nikt tego na świecie tak nie robił. No kuźwa nik, tylko
Nawet jeżeli ćwiczenia i metody pokazane na tych filmach mają jakiekolwiek przełożenie na budowę masy mięśniowej to jest to prosta droga do kalectwa.
Mi wystarczy to https://youtu.be/fTkwQmFXE7A?t=15m28s żeby stwierdzić, że to
Sugerujesz ze u jednych ten ruch bedzie zmniejszal mase m., a u innych robil wzrost? Bzdura. Sugerujesz tez, ze amator nie moze wykonac zadnych cwiczen, ktore wykonuje pro? W pewnych okresach lub czesc treningu mozna tak cwiczyc, zwlaszcza na duzych ciezarach, by dawac nowe bodzce i opory. Poza tym po raz 35447 mowie, ze nie chodzilo mi o to, ze tylko tak nalezy ciwczyc, tylko ze nie wszystko jest tam
wiesz, zalezy o jakich cwiczeniach mowisz. jakos nigdy nie widzialem profesjonalisty ktory robi chociazby takie pajacowanie jak we fragmencie zaznaczonym przez @masz_ty_rozum_i_godnosc: xD a jesli juz robil cos takiego to nalezy zadac sobie pytanie dlaczego i po co - no wlasnie... moze dlatego, ze ma juz bardzo mocne fundamenty i pracuje nad konkretnym, malym mankamentem w sylwetce? amatorowi to nie jest potrzebne, ba, wrecz jest zbedne i szkodliwe.
@text: nic takiego nie napisałem. Napisałem, że na obecnych treningach pro nie ma sensu się wzorować. Prędzej sugerowałbym się co ten pro 10 lat wcześniej (generalnie na początku kariery - zakładając, że robił to dobrze)
Btw, zapoznałem się z filozofią tego Pana który
@Karoleer:
Na pewno nie o wszystkich :D
Głównie nawiązywałem do tego o czym móiłem, czyli do tzw. szybkich i krótkich ruchów, wręcz izostatycznych, które budują głównie napięcia i są uzupełnieniem normalnego treningu.
Fakt, że pokazują oni wiele innych ćwiczen, których praktycznie nikt nie stosuje. Nie znaczy, że one nie działają,