Wpis z mikrobloga

Dlaczego HTC VIVE i PSVR, a nie Oculus? Czy Oculus aby niema tego samego co HTC + parę rzeczy lepszych? Już nie wspominając o PSVR. Oczywiście najbardziej zależy mi na jakości obrazu.
#vr #oculusrift #htcvive #psvr
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JestemCzolgiem: :P Z tego co wiem, to Rift ma exclusivy, a nie HTC, więc raczej na Rifcie mamy więcej gier :P No i kontrolery też już można zamówić do rifta. Nie wiem jak z supportem.
  • Odpowiedz
@JestemCzolgiem: No nie wiem. Oculus w zestawie ze specjalnymi padami kosztuje tyle samo co VIVE z padami i też ma dwie kamerki. Racja, ze przed premierą padów do Oculusa ten był biedniejszy (ale za to tańszy o niecałego tysiaka), ale po wyjściu padów (6 czy 8 grudnia), nie widzę różnicy jeśli chodzi o zawartość zestawów, dlatego chcialem wiedzieć jak z jakością.
  • Odpowiedz
@Dorogon:

Oczywiście najbardziej zależy mi na jakości obrazu

W tym aspekcie nie ma jakichś kolosalnych różnic, choć oczywiście jest kilka mniejszych. Rift i Vive mają tę samą rozdzielczość, jednak ich ekrany są inne – w tym pierwszym jest więcej PPI (Rift – ok. 456, Vive – ok. 447, PSVR – ok. 386), co przekłada się na mniej widoczne piksele (screen-door effect). W zamian Vive ma o kilka stopni większy FOV.

Różne
  • Odpowiedz